Er Wordt Meer Voedsel Geproduceerd Dan De Mensheid Nodig Heeft

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (uit The Washington Post): “Het is een vraag waar wetenschappers ’s nachts van wakker liggen: hoe kunnen we de komende decennia de wereld nog van voedsel voorzien?”

“Want waar hebben we mee te maken: de wereldbevolking zal naar verwachting toenemen van de huidige 7 miljard inwoners naar 9,6 miljard rond 2050.…”

“Boeren doen al het mogelijke om meer productie uit hun landbouwgrond te halen, maar ze beginnen tegen een biologische ‘muur’ aan te lopen, een limiet waarboven de opbrengsten niet meer kunnen stijgen.”

Mijn commentaar: Het enige probleem is eigenlijk dat het voedsel ongelijk tussen de verschillende landen is verdeeld. Een gelijkmatige verdeling is alleen afhankelijk van mensen, van de zorg voor elkaar. Geen enkele internationale organisatie zal dit probleem kunnen oplossen.

Anders komen we bij het punt aan dat – hoewel er overvloed is – de helft van de mensheid overtollig voedsel weggooit dat voldoende zou zijn voor de andere helft van de mensheid. De hongerige tweede helft zal rellen en oorlogen veroorzaken. De Natuur dwingt de mens ertoe om zichzelf te veranderen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed