Een School Voor Unieke Mensen

A School For Unique PeopleRabash, ‘De Noodzaak Van De Liefde tussen Vrienden’ : Daarom moet men zich vastklampen aan de groep … Er is een speciale kracht aanwezig in de verbinding met de vrienden. Omdat inzichten en gedachten van de een naar de ander gaan door de onderlinge verbinding, is een ieder verbonden met de kracht van de ander en daardoor heeft een ieder in de groep de kracht van de gehele groep.

In het fysieke leven voelt een mens zich onbewust aangetrokken tot de maatschappij, omdat zijn neiging tot het kwaad hem drijft naar steeds meer succes en voordeel, het grootste succes bestaat eruit dat hij belangrijk is in de ogen van anderen. Daarom let een mens er constant op wat degenen om hem heen goed of slecht vinden en wat voor hen belangrijk is. Zo stelt hij de parameters vast en bepaalt hij zijn houding ten aanzien van alles wat er gebeurt. Daar is hij zich niet eens van bewust, maar zijn mening is volledig gebaseerd op wat de maatschappij waardeert, zonder dit zou een mens een dier blijven.

De methode van Kabbalah verheft een mens ook van het animale naar het menselijke niveau, maar op een andere manier. Een mens moet zich ertoe zetten om te oefenen en zich zo verbinden met de juiste omgeving, hij moet weten wat hij daarvan nu precies wil ‘kopen’. Hij kan de waarden van de omgeving alleen verkrijgen als hij zich aan die omgeving ondergeschikt maakt. Daarnaast moet hij ook boven de vrienden uitrijzen om aan hen de grootheid van het Doel te geven en hen te inspireren.

Door op deze twee manieren met elkaar om te gaan, van beneden af en van boven af, verkrijgt een mens de krachten die hem ontbreken. De krachten die naar hem toekomen zijn niet egoïstisch, zijn ego is niet groter geworden zoals in deze wereld, waar een mens onder de invloed van de maatschappij een egoïstische kracht ontvangt die tien keer groter is dan zijn eigen egoïstische kracht. Hier geeft hij zich over en cijfert hij zichzelf weg, hij wil met iedereen goed leren omgaan en de vreugde en de grootheid van het Doel verspreiden, zodat iedereen, inclusief hijzelf, zich eraan ondergeschikt zal maken en het zal accepteren door ‘geloof boven de rede’, alleen dit is van belang. Hierdoor ontvangt hij niet alleen een grotere kracht dan hij daarvoor had, maar het is een totaal andere kracht: de kracht van geven.

Dankzij zijn inspanningen ontvangt hij de kracht van geven van het Hogere Licht. Als er een groep van tien (Minyan) is, ontvangt hij via een ieder de kracht van geven van Boven, van de Bron van Geven. Zo verkrijgt een mens een kracht die tien maal groter is en geen correctie nodig heeft, een kracht waarmee hij verder kan komen.

Dit is de eerste fase op het spirituele pad en een mens moet zichzelf voortdurend onderzoeken om na te gaan of hij zich werkelijk ondergeschikt maakt aan de groep. Misschien spreekt zijn ego innerlijk met hem en raakt hij daardoor op allerlei manieren in de war. Hij moet proberen om deze sluwe slang – die hem ervan weerhoudt om opgenomen te worden in de groep – te slim af te zijn.

Het eerste niveau is het moeilijkste en de Wijzen zeggen: “Duizend komen de ruimte binnen maar slechts één komt naarbuiten, naar het Licht.” Wij moeten ons realiseren dat onze ‘school’ bedoeld is voor unieke individuen. De test vindt alleen plaats in de groep van tien, als je de hele wereld, jezelf en de vrienden niet ziet via de groep van tien, is je waarneming altijd onjuist.

Een mens kan deel uitmaken van een groep, van een of ander comité of de een of andere afdeling, maar als hij niet in een groep van tien werkt, kan hij alleen maar zijn ego zien.

From the Preparation to the Daily Kabbalah Lesson 5/30/13

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed