In De Armen Van De Kabbalisten

Dr. Michael LaitmanVraag: Wordt mijn perceptie van de wereld steeds vernieuwd, totdat ik een ziel verkrijg, namelijk een spirituele waarneming?

Antwoord: In de loop van de tijd zul je ontdekken dat deze wereld veel gecompliceerder is dan je met je oppervlakkige manier van waarnemen bemerkt. Je zult de krachten gaan voelen die achter de handelingen werkzaam zijn en je gaat zien dat een ieder onder de invloed van deze krachten staat, als poppetjes die in een soort spel door onzichtbare impulsen worden aangedreven.

Vraag: Waarom is het zo ingewikkeld?

Antwoord: Het is helemaal niet ingewikkeld, het is heel logisch: je leeft of als een ‘dier’ of als iemand die de volle realiteit gaat bereiken. Als je op deze weg bent, lijkt het ingewikkeld, maar dat is alleen bedoeld om te kunnen ontdekken wat je zelf niet begrijpt. Zo ga je langzamerhand het geheel begrijpen.

Zonder deze studie zul je de hogere Kracht niet leren kennen en niet bereiken. De moeilijkheden vinden alleen plaats binnen het communicatiesysteem waar je in zit. Maar op een dieper niveau, waar je van ‘geest tot geest’ met elkaar verbonden bent, bestaan geen vragen. Daar word je gelijkvormig aan dat niveau en aan alle ‘werelden’, dat betekent dat alle verhullingen verdwijnen.

Het leerproces is steeds weer verwarrend. Als een mens gaat leren, begrijpt hij nog niets en hoe verder je in je studie komt hoe meer vragen je hebt. Het is geen toeval dat vooraanstaande wetenschappers er zich niet voor schamen om toe te geven dat zij maar heel weinig over de wereld weten. Anderzijds zeggen onwetende ‘experts’ – die niet verder kijken dan hun neus lang is – dat alles ‘glashelder’ is …

Vraag: Maar dan nog, waarom gebruiken Kabbalisten een taal die ik niet kan begrijpen? Waarom leggen ze alles niet op een precieze, duidelijke manier uit? Waar is al die ‘symboliek’ voor nodig?

Antwoord: Zij hebben geen andere keuze, geloof me, ze willen je niet in verwarring brengen. Integendeel, ze zijn zoals liefhebbende ouders die zich bezorgd maken over de baby die laat in hun leven toch nog geboren is. Omdat zij je innerlijke structuur begrijpen en ook de spirituele structuur, verbinden ze je met de innerlijke essentie van de wereld, met de echte werkelijkheid. Het is nodig dat zij je in hun armen dragen, als een baby, als een stuk ‘vlees’ dat nog geen menselijk wezen is, en dat ze je zo naar het volgende niveau brengen. Terwijl zij je dragen, groei jij, je krijgt steeds meer indrukken en je doet spirituele ervaringen op en voelt reacties, totdat zij je op het ‘grasveld’ van de spirituele wereld neerzetten …

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 3/08/13, “The Peace”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: