Je Ziel Uitbreiden

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat betekent het om ‘de staat van eenheid die we hebben ervaren, te ontwikkelen?”

Antwoord: Een staat ontwikkelen betekent, dat je niet bang bent dat deze zal verdwijnen en dat je er tegelijkertijd wél bang voor bent, je probeert die staat naar je toe te trekken, maar ook om hem weg te duwen, je flirt ermee en je bestudeert deze staat. Vergelijk het maar met iets proeven wat je niet kent, je slikt het niet meteen door, maar je wilt weten wat het is: hoeveel zout, peper en suiker erin zit, hoe het vochtgehalte is, hoe zoet het is en hoe de structuur van dit product is.

Je wilt weten aan wie het je doet herinneren: aan je moeder, je grootmoeder of iemand anders die dit gerecht voor je klaarmaakte. Dit betekent dat je ermee moet spelen, je moet verschillende informatiegegevens in jezelf naar boven halen: hoe ziet het eruit, waarmee kan ik het vergelijken, hoe kan ik het vasthouden, laten gaan, er weer naar terugkeren. Deze staten maken het voor een mens mogelijk om zijn ziel uit te breiden.

De ziel is het element dat twee tegengestelde krachten bevat: egoïsme en altruïsme. Als iemand alleen een ego heeft, heeft hij geen ziel. Eén kracht kan alleen als een punt bestaan. Als je de tweede kracht gaat ontwikkelen en deze vergelijkt met de eerste, vormen deze twee tegengestelde krachten een zeker volume er tussenin.

From a Virtual Lesson 9/23/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: