De Wereld Op Een Vlot Dat Verrot Is

Dr. Michael LaitmanEenheid heeft de grootste waarde. Als we eenheid bereiken, zullen we alle problemen oplossen. Als we dat niet bereiken, zal geen enkele actie bijdragen aan het oplossen van de problemen.

In wezen is dit een heel eenvoudig principe. Maar het wordt niet direct opgemerkt en aanvaard door mensen, het wordt indirect geabsorbeerd door middel van oefeningen en spelletjes. Het Licht laten werken is het belangrijkste, zodat Het tot iemand kan spreken door gevoelens, die in hem wakker worden.

Dan gaan mensen begrijpen dat het inderdaad waar is. Men zal zich afvragen waardoor men zo plotseling van inzicht verandert? Maar men gaat voelen, dat juist op deze manier alles kan worden geregeld.

Kijk eens hoe dwaas de wereld zich gedraagt en moeite doet om vast te houden aan de oude systemen, die al uiteen zijn gevallen. Alles valt uit elkaar. De situatie is duizend keer erger dan het wordt voorgeschoteld aan de gewone burger en het is ook nog erger dan het ervaren wordt door degenen die op de hoogte zijn en aan de macht zijn.

Het is alsof we ons op een vlot bevinden dat door en door verrot is, midden op de oceaan. En we weten er niets van! We zijn omringd door haaien en touwen houden het vlot bij elkaar dat op het punt staat om ieder moment te breken, dan komen we in de diepte van de zee terecht.

Zo’n gevoel ontstaat er, wanneer je kijkt naar de wereld van vandaag. Maar mensen kunnen niets beginnen. Ze kunnen niet begrijpen, dat ze de problemen alleen door eenheid kunnen oplossen, want dit is al een hoger, spiritueel principe. Daarom proberen we het hen bij te brengen door middel van workshops, discussies, spelletjes en allerlei andere dingen die we doen.

From a “Talk About General Questions” 6/29/12

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed