Het Kapitalisme Is Volledig Uit De Hand Gelopen

Dr. Michael LaitmanOpinie (Steen Jakobsen, Saxo Bank, Hoofdeconoom): “Ik ben in het afgelopen jaar naar 16 verschillende landen gereisd. Ze verschillen allemaal van elkaar, met verschillende systemen, uitgangspunten en culturen, maar ze hebben allemaal evenveel last van ongelijkheid. Ik realiseerde me, dat de echte verliezer de middenklasse is, sinds het begin van de financiële crisis in 2008.

“Experts laten ons weten dat we er getuige van zijn, dat het kapitalisme en de vrije markt alle zelfcontrole verliezen. Waarin? Er is geen enkele markt meer die werkt volgens de kapitalistische regels.

“De belangrijkste beleidsmaatregel in deze crisistijd, bestaat uit het rekken van tijd. Deze oplossing zal echter niet kunnen blijven voortduren, het zal de sociale ongelijkheid alleen maar ernstiger maken. De bron van inkomsten en gelijkheid van vermogen houdt een gelijk recht op kapitaal en werk in. De enige partijen die op dit moment vrije toegang tot het kapitaal hebben, zijn overbelaste banken en overheden.

“Ironisch genoeg noemen de experts de huidige crisis: het averij oplopen van het kapitalisme. Ik zou willen zeggen dat we getuige zijn van een crisis van overheden en politici.

“We moeten investeren in onderwijs en de vrije markt veilig stellen, evenals de concurrentie en lange termijn ‘tri-party agreements’ over opleidingen, salarissen en werktijden. Dit is de weg naar meer gelijkheid.”

Mijn Commentaar: De oplossing is niet juist: dit is gebaseerd op het model van egoïstisch kapitalisme, dat niet langer meer werkt. We moeten investeren in het volgende:

1. Het bereiken van een redelijk, uniform niveau van welzijn voor iedereen.

2. De invoering van verplichte, integrale educatie en opvoeding.

Beide maatregelen zullen een einde maken aan de crisis, omdat ze de tegenstellingen tussen de mens, die de natuur en de hele wereld om zich heen verslindt, zullen wegnemen. Deze oplossingen zullen ons veranderen en wij zullen begrijpen hoe je een nieuwe economie van welzijn en balans kunt creëren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: