Het Huwelijk Gaat Samen Met Een Hogere Mate Van Welzijn

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Gallup): “In de VS blijkt, dat de huwelijkse staat van invloed is op iemands welzijn. Amerikanen die getrouwd zijn, ervaren een groter welbevinden dan mensen die niet getrouwd zijn, uit elkaar zijn of lang geleden gescheiden zijn.

“Het is duidelijk, dat het huwelijk economische voordelen biedt en dat het beëindigen van een huwelijk ernstige economische gevolgen ten gevolge kan hebben, wat ten dele een groter welzijn in het huwelijk verklaart.

“Het huwelijk brengt ook gezelschap, emotionele steun en samenzijn in het omgaan met de ups en downs van het leven, wat een hoger niveau van persoonlijk welzijn kan bevorderen. Sociale interactie is inherent aan het huwelijk en analyses van Gallup hebben duidelijk aangetoond, dat de tijd die aan sociale contacten en sociale netwerken wordt besteed, positief wordt geassocieerd met een hoge mate van welzijn.”

Mijn Commentaar: Volgens Kabbalah is de instelling van het huwelijk de basis voor een voortgaande ontwikkeling en een stabiel bestaan van de mens, wat hem beschermt tegen stress en een speciaal soort innerlijke stabiliteit creëert. Door de tijden heen hebben Kabbalisten geen ongehuwde studenten toegelaten, een man die geen gezin had werd beschouwd als onontwikkeld, in ieder geval op sociaal gebied, dan heeft hij niet de mogelijkheid om zichzelf volledig te realiseren in deze wereld. Kabbalah is juist bedoeld voor die ontwikkeling.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed