Religie En Het Proces Van Integratie

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is de rol van religie in het integratieproces, en is het mogelijk om alle wereldreligies te integreren?

Antwoord: Ik begon mijn beroepsleven als specialist in biomedische cybernetica. Daarna behaalde ik mijn doctorstitel in de filosofie en werd professor ontologie en kennistheorie, dit werk doe ik al vele jaren. Ik zie geen enkel verband tussen religie en de integratie methode waar we nu over spreken.

Over het algemeen hebben religies het over de noodzaak om integraal met elkaar verbonden te zijn, om goed te leven, vriendelijk te zijn voor anderen, de naaste lief te hebben, enz. In werkelijkheid zijn het alleen woorden, maar wordt het niet geïmplementeerd. Bovendien zijn er veel verschillende rituelen in religie en blinde aannames, dit alles komt in onze methode niet voor. Deze methode richt zich op de mens, op alle mensen in de wereld, want de hele mensheid is één geheel en met elkaar verbonden.

Daarom denk ik niet dat er hier ruimte is voor religies. Het is ieders persoonlijke zaak, een religieuze overtuiging is op geen enkele manier in strijd met onze werkwijze. Daarom kun je bij elke religie horen en tegelijkertijd geïntegreerde educatie toepassen.

From the Vilnius Convention 3/22/12, Preliminary Lesson

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: