Hoe We Het Boek De Zohar Openen

Dr. Michael LaitmanEr is een concept, genaamd ‘het openen van het Boek’. Openen betekent de diepte ervan bereiken, de essentie, ontdekken wiens kracht erin aanwezig is. Een boek is een bron van wijsheid, de bron van kennis en de openbaring van wat zich achter het boek bevindt. Een boek is een begrip, dat uit drie componenten bestaat: het boek, de verteller en het verhaal.

Dus, wie is de schrijver, waar gaat het verhaal over en wie vertelt het? Er is degene die het boek heeft geschreven. Hij schreef het op basis van indrukken die hij van iets kreeg. Dat waar hij een indruk van kreeg heeft een bron, de bron, die het beeld waar hij van onder de indruk was, creëerde en hij beschreef dat in het boek. En dan is er degene die het boek opent, het zogenoemde Boek van de Hemel, die het leest, aan je uitlegt en je erover vertelt. Hij kan je er iets over vertellen, omdat dat in het boek beschreven is. En nu lees jij wat hij schreef.

Het kan ook zijn dat je het niet leest, maar dat je deze auteur al binnengaat, deze verteller, en dat je jezelf met hem gaat identificeren. Als je jezelf niet identificeert met Rabbi Shimon, zul je nooit weten wat er in Het Boek De Zohar beschreven wordt. Het komt immers, gekleed in hem, naar je toe.

Daarom zijn er hier twee componenten (hoewel er eigenlijk veel meer zijn, want het is de Schepper die het ‘schreef’). We moeten ons op zijn minst kleden in Rabbi Shimon. In de mate waarin we ons met hem kunnen identificeren, hem respecteren, naar hem reiken en proberen om met hem samen te vallen, beginnen we indrukken te krijgen. We beginnen te voelen en te naderen wat hij in Het Boek De Zohar heeft aangereikt, via verschillende aanwijzingen die in een schriftelijke vorm kunnen worden overgedragen.

We moeten een staat bereiken, waarin we het voor ons niet mogelijk is om naar De Zohar te luisteren zonder het concept ‘Rabbi Shimon’ genaamd. In dit concept bevinden zich ook zijn studenten, omdat zijn studenten in hem zijn opgenomen.

De spirituele kli (vat) van waaruit we de invloed ontvangen heet ‘Rabbi Shimon’. Dit is geen persoon, maar een soort wolk van eigenschappen, krachten en spirituele definities. Dit systeem als geheel heet: ‘Rabbi Shimon’.

Ik ben verbonden met dit systeem, het voedt mij en het is dus het heel belangrijk voor mij om erbij te horen. Hoe meer ik ermee samenval en voel, dat ik vooral in contact ben met Rabbi Shimon, hoe meer ik zal waarnemen van wat zich in hem bevindt. Bovendien zal het niet over een oppervlakkige indruk gaan bij het lezen van de tekst van De Zohar, maar over een meer interne verworvenheid.

Het feit dat we iets, wat spirituele indrukken naar mij overbrengt, verdelen in verschillende componenten: een boek, een verteller en een verhaal, helpt me om mij met deze indrukken te verenigen, het verwijdert mij er niet van. Dit is nog een manier om het concept, genaamd ‘het openen van het Boek’, te gebruiken.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 1/2/12, The Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: