Lessen Over De Nieuwe Wereld: 80% In De Schoolbanken

Dr. Michael LaitmanVraag: Wie zullen de cursussen voor integraal onderwijs gaan volgen: alleen mensen zonder werk of iedereen?

Antwoord: Ik denk dat het aantal werklozen zeer hoog zal worden. En aangezien we het hebben over het corrigeren van de samenleving, moeten we niet alleen mensen die hun baan hebben verloren aantrekken, maar ook huisvrouwen, gepensioneerden, en in het algemeen mensen die niet werken. Het blijkt dat ten minste 80 procent van de bevolking klaar zal zijn voor deze cursus.

En als iemand de volgende dag werk vindt of een inkomen, betekent dat niet dat hij met de cursus stopt. Wij zijn van mening dat het voltooien van de cursus integrale educatie ieders verantwoordelijkheid is, mensen moeten het werk onder elkaar verdelen en maar een paar uur per dag besteden aan een baan.

Dit zijn grote wijzigingen ten opzichte van de conventionele aanpak, maar we introduceren dit niet zomaar, de crisis is de oorzaak, we hebben geen keus. Ik denk dat het niet meer dan een jaar in beslag zal nemen.

Vraag: Wat gebeurt er in de tussentijd, als we nog niet zover zijn dat we het werk onderling verdeeld hebben en enkele uren per dag werken? Als mensen de hoop nog niet hebben opgegeven dat alles weer wordt zoals eerst?

Antwoord: Ik denk dat een hoog werkloosheidspercentage tot onrust zal leiden, evenals de onmacht van de overheid en het verlies van de juiste koers. Dit zal leiden tot een toestand van complete anarchie, en er zal geen andere keuze zijn dan een dergelijk kader toe te passen. Dit moet heel snel gebeuren, anders komen we tot een volledige ineenstorting van de hele samenleving en een wereldoorlog.

Zoals de overheid nu niet in staat is om controle te krijgen over de economische systemen, zal ze dan niet in staat om ook maar iets te besturen. Als miljoenen de straat op gaan, zal noch het leger, noch enige andere instantie, in staat zijn om hen een halt toe te roepen. De overheid zal niet weten wat ze moet doen. Iedereen heeft gezien wat er in Syrië en Egypte is gebeurd.

Elk land zal rekening moeten houden met de lokale context en het nationale karakter. Het zal bijvoorbeeld in Griekenland niet even gemakkelijk zijn om mensen naar school te laten komen als in Duitsland. De Duitsers zullen net zo hard studeren als ze op dit moment werken. Maar in landen als Griekenland zal het nodig zijn om mensen aan te trekken door de een of andere compensatie.

Het probleem van alle Europese landen is de vergrijzing, men leeft tussen huis, café en korte reizen. Iedere plek heeft een programma nodig, dat aangepast is aan de lokale omstandigheden.

From “Lessons About a New World” 12/1/11

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: