Kabbalisten Over De Grootheid Van Baal HaSulam, Deel 6

Dr. Michael LaitmanBeste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

Er is een strikte voorwaarde, als men zich in deze wijsheid verdiept: niets ervan materialiseren tot verbeelding en fysieke fenomenen …. Om de lezers te beschermen voor enige vorm van materialisatie, stelde ik het boek Talmud Eser Sefirot (De Studie van de Tien Sefirot) van de Ari samen, waarin ik de belangrijkste uitleg van hem verzamelde en dit alles in een eenvoudige en makkelijke taal weergaf.

Baal HaSulam: “Voorwoord voor het Boek De Zohar”, item 156

De meeste studenten verstoffelijkten de onderwerpen die in Kabbalah boeken worden uitgelegd en – hoewel spirituele concepten zich boven tijd en plaats bevinden – verbeeldden ze die verschijnselen alsof ze plaatsvinden in tijd en plaats. Bovendien raakten ze verward door het feit dat de leerstof in fysieke termen wordt beschreven.

Daarom heb ik dit voorwoord geschreven, om de leerstof en de grondslagen van de wijsheid op een beknopte wijze samen te brengen, zodat het toegankelijk is en ter beschikking staat van degenen, die deze wetenschap willen bestuderen.

Baal HaSulam: “Algemeen Voorwoord voor het Boek Panim Meirot uMasbirot”, item 1

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed