De Sleutel Bestaat Eruit Het Juiste Pad Te Vinden

Dr. Michael LaitmanHet belangrijkste probleem is, dat een mens, zelfs na jaren Kabbalah studie, niet kan vatten dat de gehele Torah gerealiseerd wordt in de verbinding tussen mensen. Dit concept staat ons zo tegen, dat we het telkens weer vergeten. We willen van alles doen, behalve dat.

Dit is de eerste hindernis op ons pad. Hier hangt alles af van het vormen van een omgeving, die een mens constant op de juiste koers houdt. We ontdekken de spirituele wereld alleen door deze verbinding in de groep te versterken, met name de innerlijke verbinding met de vrienden, niet uiterlijk. De spirituele wereld bestaat juist uit onderlinge verbinding.

We ontwikkelen deze verbinding stap voor stap en we trekken het Licht dat Corrigeert aan als we ernaar verlangen, dat de alomvattende kracht van liefdevol geven, de Schepper genaamd, tussen ons woont.

Dan zal de verbinding en wederzijds geven, wat in het hogere Licht zelf aanwezig is, in onze verlangens onthuld worden, zodat de kli (het vat, het verlangen) en het Licht gelijk worden. Dit wordt genoemd: de hechting van het schepsel aan de Schepper.

De nadruk moet gelegd worden op ons werk in de groep, zodat al onze verlangens en gedachten, behalve die voor de meest vitale behoeften die nodig zijn om het fysieke lichaam in stand te houden, naar het goede voor anderen gaan. Dan zullen we betrekkelijk gauw door de stadia heengaan, die ons leiden naar de onthulling van de kracht van liefdevol geven, ofwel de onthulling van de Schepper aan de schepselen.

Het belangrijkste is, dat we de aard van ons werk duidelijk en nauwkeurig definiëren, dit werk bestaat uitsluitend uit de verbinding tussen de schepselen. Dit neemt lange tijd in beslag, omdat het uitfilteren van alle andere mogelijke wegen, benaderingen en doelen, werk is dat tegen het egoïsme en valse hoop ingaat.

Maar nadat een mens tenslotte dit besluit genomen heeft, namelijk dat hij ernaar verlangt dat het Licht hem of haar naar deze wijze van leven leidt – naar de verbinding tussen de schepselen – is hij op het juiste pad.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 10/24/2011, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed