Een Verbindingskoord Naar De Kabbalisten Uit Het Verleden

Dr. Michael LaitmanVraag: Wij lezen de belangrijkste Kabbalistische bronnen die het Licht bevatten. Is er nog een andere manier om Het aan te trekken?

Antwoord: Je moet leren om in verbinding te blijven met het systeem, waarin mensen het geven toepassen. En je moet in verbinding blijven met Kabbalisten, met de belangrijkste bronnen, omdat het Licht hen vult.

Wij bevinden ons allemaal in het ene systeem van Malchut van de wereld van Oneindigheid. Alles wat er verder gebeurt, is niet meer dan een omhulsel, een verhulling, als gordijnen waarachter onze situatie steeds donkerder wordt. Toch is dit allemaal Malchut.

Daarom, als je je volgende staten wilt wekken, leg je contact met mensen, zielen en verlangens, die al gecorrigeerd zijn – met Kabbalisten. Je leest wat zij voor je hebben geschreven om in verbinding met hen te blijven, om zo dicht mogelijk te zijn bij de plaats waar zij zich bevinden in het algemene systeem.

Op wat voor manier zou je anders het Licht dat Corrigeert kunnen aantrekken? Je hebt op zijn minst een verbindingskoord nodig naar hetzelfde gedachtegoed, naar de Kabbalistische boodschap. Zelfs wanneer je de tekst in een vertaling leest, zelfs als je hem moeilijk te begrijpen vindt en je de voorkeur geeft aan een gemakkelijke, aangepaste versie, de gedachte zelf is essentieel voor je. Je moet minimaal in iets verbonden zijn met het verlangen van Baal HaSulam, Abraham, Rabbi Akiva, Ramchal, de Ari, Mozes, enzovoort. Je hebt een verbindingskoord nodig, dat je naar het gecorrigeerde deel van het systeem leidt.

Hoe zou het anders kunnen? Zou je op straat willen spreken over wederzijds garant staan? Waar denken egoïsten aan, die dergelijke slogans uiten? Net zoals voetbalsupporters zijn ze bereid om iemand kort en klein te slaan, omdat hun onderlinge liefde altijd tegen iemand anders gericht is. Hieruit bestaat egoïsme en het begrijpt ook niet meer dan dit.

Het woord “fascisme” betekent eveneens verbinding, eenheid, maar alleen in strijd met de ander. Zoiets zou kunnen gebeuren als we mensen niet het Licht aanreiken, dat deze houding neutraliseert en wereldwijd garant staan voor elkaar verspreidt. Het Licht, dat de mogelijkheid verwerpt om sommige mensen lief te hebben en anderen te haten.

Zonder deze boodschap zullen er naziregimes aan de macht komen. Mensen zullen zich eerst gaan verenigen om de crisis te bestrijden en vervolgens tegen elkaar in opstand komen.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 7/11/2011, “Matan Torah (The Giving of the Torah)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed