Het Meest Belangrijke Boek Van Kabbalah

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe past Het Boek Zohar in Kabbalah?

Antwoord: Het Boek Zohar is het belangrijkste boek in Kabbalah. We bestuderen het elke dag. Ik ben net klaar met het doorwerken van De Zohar om de taal ervan te vereenvoudigen en alle Aramese woorden te vervangen. We zijn dit boek nu aan het vertalen in andere talen en het zal binnenkort worden gepubliceerd.

Dit boek legt de wetten uit die in de spirituele, globale wereld werken. Het verschil tussen de geestelijke en de materiële wereld is niet, dat spiritualiteit zich ergens in de hemel, boven alle sterrenstelsels bevindt. De spirituele wereld is hier, op deze plek, maar we voelen het niet omdat het, om het zo uit te drukken, op een andere frequentie werkt.

We kijken naar de wereld door middel van onze egoïstische zintuigen, waar ieder mens alleen maar waarneemt wat gunstig is voor zichzelf. Maar als we onze zintuigen en onze houding ten opzichte van de wereld veranderen en de wereld wensen te zien als zijnde één, groot en één geheel, dan zullen we de wereld zien als een integraal systeem van krachten, hier en nu.

Dit is de wereld waar Het Boek Zohar ons over vertelt. Dit boek is echter op een zodanige wijze geschreven, dat het de lezer pakt en zonder dat hij het zelfs doorheeft, hem naar de waarneming van de nieuwe wereld brengt. Daarom is het zo’n krachtig en ongebruikelijk boek. De Zohar werkt door in ons verstand en onze gevoelens en beïnvloedt ons van alle kanten.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed