We Willen Allemaal Het Sprookje Laten Uitkomen

Dr. Michael LaitmanVraag: Het thema van het aanstaande congres is “Wij brengen het tot werkelijkheid” Wat moeten we eigenlijk tot werkelijkheid brengen?

Antwoord: Wij brengen het tot werkelijkheid betekent dat we de echte werkelijkheid onthullen in plaats van die werkelijkheid die door ons prisma van het egoisme, de wil om te ontvangen, wordt onthuld.

Wij bestaan uit twee krachten: De wil om te ontvangen en de wil om te schenken. Als we onder de macht van de wil om te ontvangen zijn, en deze ons alleen een lichte levenskracht geeft, dan wordt alles wat we voelen bepaald door de rol van ontvangen , deze wereld genoemd. Maar wanneer we in een staat zijn die wordt bepaald door de wil om te schenken, zal het de hogere spirituele wereld worden genoemd.

Dus er zijn twee krachten in de wereld en jij bepaalt welke jij wil voelen. In welke wereld of werkelijkheid je wil zijn. Wanneer de wil om te ontvangen regeert over de wil om te geven dan voel je deze wereld. En aangezien de wil om te ontvangen beperkt is in de hoeveelheid plezier dat het van binnen kan opzuigen, is ons leven dus beperkt.

Echter wanneer je jezelf in de wil van het geven wil ervaren, dan zul je het geven voelen en dat is al leven en eeuwigheid, onbeperkte ontwikkeling. Onze aanwezigheid in de wil om te ontvangen is reëel.

Verwante Materialen (Engels):
Wake Up In The Spiritual World
The Answer To All My Questions
Make Yourself A Different World

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed