Het Boek Der Boeken

Dr. Michael LaitmanEr zijn boeken geschreven door gewone mensen over de sensaties in deze wereld. En er zijn boeken geschreven door Kabbalisten die de bovenwereld bereikten en schreven over hun sensaties in spiritualiteit.

Deze boeken worden speciaal genoemd, heilige boeken. Heilig (Kadosh) betekent letterlijk vertaald “Gescheiden”. De spirituele wereld is volledig gescheiden van ons egoisme, daarom is iemand die zijn gevoelens van zijn spirituele sensaties beschrijft in een heilig boek, bijzonder of afgescheiden.

Er is één speciaal boek uit alle boeken die door de geschiedenis heen door mensen met spirituele verworvenheid. In kabbalistische bronnen wordt het aangeduid als Het Boek, en wordt er met geen woord gerept over de naam “De Zohar”. Dit boek is zo uniek dat het in verhouding tot andere boeken niet eens word beschouwd als een boek. Dit komt omdat het is geschreven door een groep speciale mensen, die de tien  hoogste Sefirot in Malchut van de oneindige wereld hebben bereikt.

De bijzondere bijeenkomst van deze tien individuen vond 2000 jaar geleden plaats. Negen studenten trokken zich samen met hun leraar Rabbi Shimon terug in een grot in het noorden van Israel. Ze bleven daar en studeerden.

Deze grot is een zeer bijzondere plaats. Toen mijn leraar Rabash en ik naar Tiberias zouden gaan bezochten we vaak deze grot. Rabash hield er echt van om daar te zijn. Hij stond daar voor een paar minuten, en dan leek het alsof hij ergens anders was, alsof hij zijn lichaam verliet. Dat is de mate waarin hij zich verbond met de spirituele kracht van de tien Sefirot, de tien zielen die in deze grot zaten om de oneindige wereld te onthullen.

Door zich met elkaar te verbinden bereikten ze alle spirituele niveaus van onze wereld naar de oneindige wereld. Baal HaSulam schrijft in de “introductie van het Boek de Zohar” dat een dergelijk hoog niveau van verwezenlijking door een groep mensen slechts één keer in de hele geschiedenis plaatsvindt omdat ze zich verenigden en samen studeerden.

Slechts in de laatste correctie (GMar Tikkun)  zullen we in staat zijn om op hetzelfde niveau te komen als werd bereikt door deze groep, en we zijn in staat om dit te doen dankzij hun eenwording. Ze beschreven in het boek de Zohar hoe ze in staat waren zich te verenigen en wat het resultaat was, en wat er werd onthuld in de verbinding tussen hen. Daarin ligt de hele kracht van het boek de Zohar.

Het is duidelijk dat dit Boek ons de grootste kracht voor de correctie voor onze zielen kan geven. Dat is de reden waarom dit boek zo belangrijk is.

From Lesson 2, WE! Convention 4/2/2011

 

Verwante Materialen (Engels):
A Ladder Into The Sky
Ascending Rungs Of The Ladder By The Light Of Zohar
The Zohar Is A Source Of Light From Infinity

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed