De Grootste Televisie In De Wereld

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat betekent het om aan eenheid van de wereld te denken? Is het eenheid van spirituele verlangens, “de punten in de harten” of alle mensen in het algemeen?

Antwoord: “Een persoon is een kleine wereld.” De wereld, alles wat ik denk en zie, is één werkelijkheid waarin alles met elkaar verbonden is. De levenloze, vegetatieve, dierlijke werelden en alle mensen die ik zie, zijn allemaal mijn innerlijke verlangens en kwaliteiten die ik in mezelf waarneem.

Probeer een beetje dieper te graven en je zult beginnen te zien hoe het allemaal in jezelf werkt en dat het inderdaad zo is. Dit is immers je innerlijk systeem. Het is alsof ik naar een computerscherm kijk en gewoon een demonstratie volg, een reflectie, een kleine manifestatie van wat er zich innerlijk afspeelt. Dit is hoe de mens is opgebouwd.

Daarom moeten we “deze wereld” verlaten, we moeten ons losrukken van dit super TV toestel met een enorme, record-aantal-pixels breedbeeld monitor en 3D stereo weergave en in ons eigen systeem binnengaan; in het “geheugen” en de “processor,” in al onze programma’s, alles wat we innerlijk hebben. Dan zul je de spirituele, Hogere Wereld, waar alles vanuit neerdaalt, bereiken.

Van het 4e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 2/27/2011, “Introductie tot het boek, Panim Meirot uMasbirot

Verwante Materialen (Engels):
Life In The Web Of The Universe
How To Master The Creator’s Program
Reveal, Correct, Fulfill

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed