Wees Blij Met Het Kwaad Dat In Jou Onthult Wordt

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik zou dit willen weten: Waar bevindt zich in mij de kwade neiging? Is het in het hart of in het ego? Hoe kan ik deze vinden om me hiervan te ontdoen?

Antwoord: Baal HaSulam schrijft dat hij zich verheugde over de onthulling in hem van nieuwe, kwade kwaliteiten omdat ze niet nieuw zijn, maar in een persoon verborgen zijn en het onduidelijk is wanneer al ons kwaad, nog niet onthult, in ons onthult zal worden.

Zeker, de tijden wanneer het kwaad onthult wordt, zijn onplezierig. Een persoon begint zichzelf “op te eten”, omdat hij hier niet mee akkoord kan gaan en het niet wil. Deze benadering moet ook gecorrigeerd worden.

Om je de waarheid te zeggen moeten we alleen maar blij zijn wanneer het kwaad wordt onthult, maar niet als masochisten. Als dit kwaad de noodzakelijke grootte heeft bereikt, zal een persoon exploderen en een innerlijke schreeuw produceren. Er zal in zijn hart zo’n gevoel ontstaan dat hij de onthulling van Boven zal ontvangen.

Dan zal hij, in relatie tot zijn hart, naar anderen mensen komen en begint hij de spirituele wereld te voelen welke niet in jezelf gevoeld kan worden, maar alleen in de verlangens van andere mensen. Maar dit is een goed gevoel. De persoon ervaart dan elk moment als een groot avontuur waarin zijn verlangens en intenties de wereld voor hem beginnen te openen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: