De Virtuele Ruimte Voor De Innerlijke Verbinding

Dr. Michael LaitmanVraag: We zien dat mensen van de nieuwe generatie niet dichterbij elkaar willen komen. Dat is de reden waarom het internet zover ontwikkeld is, waardoor een persoon van ver weg kan handelen zonder fysiek in de samenleving aanwezig te zijn. Op deze manier maakt hij contact zonder echt te verbinden. Hoe kunnen we mensen dan een methode aanbieden die volledig gebaseerd is op eenwording en sociale invloed?

Antwoord: Dit is een heel goed teken. Het betekent dat er al een besef van het kwaad plaatsvindt. Een persoon wil bij niemand dichterbij komen of niemand aanraken. Hij voelt zich individueel, met niemand verbonden en heeft niemand nodig – zelfs niet zijn ouders, vrouw of kinderen. Hij wil alleen gelaten worden en op zichzelf zijn.

Vandaag heeft ieder persoon een aparte woning nodig. In de voorgaande generatie had ieder persoon een aparte kamer nodig. Echter, eerder bestond dit probleem niet eens. Mensen leefden in één kamer en lieten elkaar met rust.

Rabash vertelde me dat toen hij trouwde hij naar het huis van zijn vrouw verhuisde. Haar familie was bekend in Jeruzalem en ze hadden een twee kamer appartement. Ze leefden allemaal, de ouders en de kinderen, in één grote kamer, terwijl ze de tweede kamer verhuurden omdat ze dachten deze niet nodig te hebben. In de avond, toen het tijd was om te slapen, plaatsten ze matrassen op de grond en in de ochtend rolden ze de matrassen op en plaatsten ze op een stapel in de hoek. Naast deze matrassen en een kleine tafel voor voedsel, was er niets anders in de kamer. Dit is hoe de mensen, aan het begin van de 20ste eeuw, in Jeruzalem leefden.

Maar hedendaags kan een persoon niet eens zijn vrouw naast hem in de zelfde kamer luchten. Dat is hoeveel onze natuur is veranderd en dat is de reden waarom we naar een virtuele verbinding zijn overgaan. De virtuele verbinding is een zoektocht naar een hoger niveau van communicatie. Het is niet alleen de ene soort van verbinding met een andere vervangen, maar een verbinding op een meer innerlijk niveau. We beginnen te streven naar een verbinding met een persoon zijn innerlijke wereld, op het niveau van zijn psychologie.

Echter, mensen zullen snel gedesillusioneerd raken met het internet en ze zullen begrijpen dat het niet aan hun behoefte voor innerlijke verbinding kan voorzien. Al deze SMS tekst boodschappen, e-mails en sociale netwerken zullen geen oplossing bieden voor de eis die nu in ons onthult wordt en die we zelf niet eens begrijpen. We voelen alleen dat we moeten verbinden, de natuur en de wereld verwerven en alles op een hoger niveau dan vandaag, begrijpen en voelen.

De jongere generatie realiseert zich nog niet dat ze deze innerlijke eis hebben, maar het feit is dat deze behoefte niet voor de virtuele verbinding is die vandaag bestaat. Het is een verlangen naar een meer innerlijke, sensuele verbinding. En dat is iets wat alleen bereikt kan worden als we van de virtuele verbinding overgaan op het gebruik van de wetenschap van Kabbalah. Dit zal binnenkort aan ons onthult worden.

Van het 4e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 2/21/11, “Introduction to the Book, Panim Meirot uMasbirot”

Verwante Materialen (Engels): 
From A Virtual Reality To A Spiritual One
What Is Real “Kabbalah Dissemination”?
Building The State Of Kabbalah

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed