Zeven Miljard Glinsterende Vonken

Dr. Michael LaitmanVraag: Kan het lezen van Het Boek van Zohar ons helpen om een algemene, universele waarneming te verwerven?

Antwoord: Welke uniciteit kan er op dit moment zijn? Welk menselijk wezen?… We spreken over je “beest” dat we in een menselijk wezen moeten veranderen.

Je hebt een “ezel” (“ezel” in het Hebreeuws is “Hamor,” van het woord “Homer“- “materie”) en hierin bevindt zich slechts één spirituele vonk. We willen je helpen om deze vonk uit de “ezel” te halen en deze te verbinden met de rest van de vonken die bovenuit de kudde van “ezels” glinsteren.

Stel je zelf eens zeven miljard “ezels” voor en een glinsterende vonk die boven elk van hen schijnt. We willen deze vonken met elkaar verbinden om vervolgens Man, gelijkvormig aan de Schepper, op te bouwen. Alleen dan zullen ze een algehele waarneming van de collectieve ziel van Adam HaRishon verwerven.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: