Tussen De Twee Grote Lichten

Dr. Michael LaitmanWe zijn nog steeds niet in staat om te waarderen wat Rabash voor ons heeft gedaan. Hij was de eerste Kabbalist in de geschiedenis die het spiritueel werk van de mensheid in zulk een specifieke en gestructureerde manier heeft beschreven. Als het ware een gids voor iemands inner werk om de Schepper te bereiken, de werken van de Rabash vinden geen gelijke in zijn soort.

Er zijn verschillende boeken die spreken over dit onderwerp in verschillende lengtes, maar geen van hen beschrijven de complete weg van iemands innerlijke transformatie op een systematische manier.
Rabash echter geeft een beknopte en begrijpelijke uitleg met duidelijke voorbeelden. Hij ondersteunt de methode van Baal Ha Sulam met alles waar behoefte aan is, voor de praktische realisatie van correctie zodat de hele mensheid dit kan volbrengen. Wij nemen de werken van Baal Ha Sulam en de artikelen van de Rabash en passen ze aan voor de moderne mens door alles weg te strepen dat hem in verwarring kan brengen.

Deze grote Kabbalisten maakten de twee delen van de methode van correctie.
Iedereen is deze vandaag de dag nodig om het doel van de schepping te bereiken. Baal Ha Sulam verbindt ons naar de bron van het omringende Licht, en Rabash leert ons hoe we ons moeten verbinden naar deze bron. Hij legt ons uit hoe ik mijn gedachten en mijn intenties moet focussen. Als ik klaar ben, dan open ik de boeken van Baal Ha Sulam.

Baal Ha Sulam is als het Licht dat van boven naar me toe komt, en Rabash bereid me voor op het werk van beneden opwaarts naar de bron. Als ik gebruik maak van deze krachten, dan ben ik gegarandeerd van succes.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed