Geen Nutteloze Momenten In Ons Leven

Dr. Michael LaitmanEen vraag die ik ontving: Hoe stellen we ons de processen voor die plaats vinden in spiritualiteit en die beschreven staan in de wijsheid van Kabbalah? Waar en wanneer gebeuren ze of zijn ze al gebeurd?

Mijn Antwoord: Al deze processen zijn al gebeurd in onze spirituele wortel. Alles wat we doen is hen onthullen door te stijgen van beneden naar boven en op deze manier hen te naderen. Toch, alles is al “gebeurd”. Tijd in spiritualiteit is een gevolg van oorzaak en gevolg.

De Schepper creëerde het verlangen naar genot. Dit verlangen ontving toen het Licht. Naderhand begon het schaamte te ervaren, beperkte zichzelf, maakte een beslissing om anti-egoïstisch te ontvangen (met gebruik van een scherm/intentie) en begon te ontvangen om te geven volgens het niveau van zijn vermogen en zo verder. Met andere woorden, we studeren een opeenvolging van acties die gebeurden voordat wij, zelf, ze begonnen waar te nemen.

Hier ben ik geboren en vanaf dit moment begin ik mezelf waar te nemen. Ik weet dat, voordat ik geboren was, er andere mensen leefden, maar ik weet niet wat “voor mij” werkelijk betekent. Ik begin alleen de realiteit waar te nemen vanaf het moment dat ik werd geboren. “Volgens mijn waarneming van de realiteit” lijkt het alsof er andere mensen rondom mij heen zijn, die voor mij waren geboren en zelfs sommige die leefden en stierven voordat ik zelfs maar geboren was. Maar dit alles bestaat alleen in mijn realiteit waarin ik geboren was en tegenwoordig leef. “Zij” is iets dat ik me voorstel als beelden in mijn hoofd. We werken allemaal alleen met ons innerlijk verlangen, welke verheldering nodig heeft.

Dit is waarom mijn realiteit begint met geboorte. Alles dat vermoedelijk gebeurd is voordat ik geboren werd, is een voorbereiding voor mijn huidige sensatie. Het betreft de Schepper en Zijn acties binnenin mij. Hij verrichte ze om me voor te bereiden om de wereld en de realiteit om me heen waar te nemen op de manier die ik doe vanaf het moment van mijn geboorte. Wie zijn mijn vader en mijn moeder en alle mensen die mij omgeven? Waarom gedragen ze zich op deze manier? Het is de Schepper die dit systeem van zorg voor mij heeft voorbereid. De hele wereld die ik zie is gemaakt door de Schepper omwille van mijn werk.

Daarom is ons leven verbonden met de spirituele processen die bedoeld zijn om ons naar spiritueel ontwaken te brengen en de onthulling van nieuwe sensaties. Dacht je nu werkelijk dat er zelfs één nutteloos moment in je leven is?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed