Een Rijbewijs Voor Beheersing Van Het Leven

Dr. Michael LaitmanIeder persoon is de Schepper’s werker, alhoewel hij dit niet weet of voelt. Stel dat je “auto” een motor heeft die er toe leidt dat het vooruit gaat. Eigenlijk is het de Schepper die het vooruit beweegt door je van achter te duwen met lijden en je te lokken met plezier in het vooruitzicht. Daarom, beweegt je auto voort of je het wilt of niet, omdat het wegrijdt van lijden en in de richting van plezier.

Hoewel, er komt een tijd wanneer je een “Jeep” krijgt, die de Schepper niet stuurt. Je moet Hem zelf vragen om je motor te starten. En wanneer je een kracht van Hem ontvangt, kun je alleen van je plek weggaan voor zover je dat aan Hem vraagt. Met andere woorden, jij en Hij werken als partners.

A Driver's Lincense

Allereerst wist je niet waar je heen ging, waarom, of voor welk doel. Je rolde eenvoudig vooruit zonder er aan te denken. Je leefde vele levens op deze onbewuste manier. Je ging vooruit, maar alleen zoals een dier die wegrent van klappen. Het staat geschreven dat zo een leven een dierachtig bestaan is, dit betekent dat je niet weet waar je verlangens van komen en waarom je gedraagt op de manier die je doet. Alle mensen leven op deze manier, voor nu.

Hoewel, dan ontvang je het punt in het hart en de verbinding komt tevoorschijn met de Leider. Je begint bewust aan Hem te vragen om je vooruit te brengen. Nu verlang je om het pad te leren en het doel te bereiken, in plaats van het wegwerken van lijden en het ontvangen van plezier. Het is nu de waarheid die je interesseert. Dit doel is niet verbonden met plezier; wat belangrijk is dat het de waarheid is. Voor nu wordt je in beweging gezet door een leugen. Daarom vraag je voor het geven van de kracht van het Licht, zodat je vooruit kunt gaan naar de waarheid, ondanks je gevoelens.

Een persoon komt om te studeren, hierdoor verlaat hij de vooruitgang van “bitter naar zoet” en gaat de beweging in van “leugen naar waarheid.” Ondanks zijn sensaties gaat hij vooruit van de overwegingen van gevoelens naar de overwegingen van de geest.

Hoewel, tijd is nodig totdat hij “de auto start en begint te bewegen.” Hij moet ook de “test” passeren en een “rijbewijs” halen. Dit is genaamd “de periode van voorbereiding” welke duurt totdat je eindelijk in staat bent om in de auto te zitten en te gaan.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed