Voorbereiding Voor Het Ontvangen Van De Thora: Het Corrigerende Licht

Dr. Michael LaitmanDe Thora is de kracht van correctie en het verandert ons in gelijkheid met de Schepper. Wanneer we gelijk worden aan de Schepper, worden we “Adam” genoemd en ieder van ons is in zijn deel genaamd “Ben-Adam“(mens). Adam betekent “gelijkend” (in Hebreeuws Edame) aan de Schepper. Aldus, een mens is niet één van de biljoenen die in onze wereld bestaan, maar één die gelijkwaardigheid aan de Schepper bereikt.

Maar, om onszelf naar het niveau van de Schepper te verhogen, om de Thora te verwezenlijken, is een voldoende verlangen nodig. We zijn geconsumeerd met aardse problemen, hoe kunnen we dus betrokken zijn bij het streven naar de spiritualiteit, met onszelf te verhogen naar de volgende dimensie? Dit is het deel van de voorbereiding om de Thora te ontvangen. Het is geschreven dat de Schepper ons iedere dag de Thora geeft. Dit betekent dat het altijd klaar voor gebruik is en het hangt alleen van ons verlangen af.

Daarom moet ik allereerst een verlangen groeien om te stijgen van mijn dierlijk niveau naar de ingang van een nieuwe wereld, wat de spirituele wereld is. Maar, als ik dit verlangen niet heb, zal ik als een dier leven en zal ik niet kunnen waarnemen wat dit betekent, sinds ik hiervoor geen noodzaak ervaar; Ik wil niets of iets begrijpen wat verder gaat dan de rijkdommen van deze wereld. Anders zou ik al vooruit kunnen gaan naar de spirituele wereld. Dusver heb ik geen voldoende verlangen om dit middel te gebruiken, om de Hogere dimensie binnen te gaan. Dus, ik moet mezelf voorbereiden voor de ontvangst van de Thora.

Alleen als ik in mij de kwade neiging onthul en verhelder, het deel dat ik moet corrigeren om de Schepper (liefde en geven) te bereiken, bereid ik mezelf voor de ontvangst van dit middel, genaamd de Thora. Deelname in de Thora betekent het tevoorschijn halen van het Hervormende Licht. Ik moet hiernaar streven en verlangen dat het mij corrigeert. Ik moet een boek openen alsof ik hier een medicijn uit haal, zonder welke ik gedoemd ben te overlijden. Zijn er genoeg mensen die de Thora op deze manier studeren in onze wereld?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed