Licht In Plaats Van Het Lijden

Dr. Michael LaitmanIn het verleden, moesten de mensen die spiritualiteit wilden bereiken een kwelling ondergaan en hun lichaam beperken om hun egoïstisch verlangen teniet te doen en een nieuwe, gevende natuur te verwerven. Dit was gebruikelijk in de tijd van onze voorouders en de wijzen van de Mishnah. Hierna volgde het Talmud tijdperk. Zijn wijzen, de Kabbalisten van die tijd, veranderde de voorwaarde voor het transformeren van ons egoïstische natuur naar de ene gevende, sprirituele, door middel van hun eigen spirituele werk.

Iedere periode voerde in zijn eigen gecorrigeerde deel in het gemeenschappelijke systeem van de ziel. Als resultaat werd het systeem gedeeltelijk gecorrigeerd en de rest van de zielen die nog niet gecorrigeerd zijn ontvangen hulp van het gecorrigeerde deel. We hebben niet langer kwelling nodig en beperking van ons lichaam. In feite zijn we niet eens in staat om dit te doen door ons enorme egoïsme. De wijzen van de Talmud hebben ons pad makkelijker gemaakt en het deel van het verlangen die we zouden moeten corrigeren, door het martelen van het lichaam, kan nu gecorrigeerd worden door het Hervormende Licht.

De voorouders en de wijzen van de Mishnah, corrigeerden zichzelf door het uitvoeren van twee acties: martelen van het lichaam en het aantrekken van het Licht van de Torah. In tegenstelling, tot de wijzen van de Talmud corrigeerde het systeem zo, dat in plaats van lijden we ons zelf kunnen corrigeren met het Licht van de Torah Dit is essentieel belangrijk voor onze tijden. Wie heeft er nu de kracht om afstand te doen van de prestaties van de moderne beschaving?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: