Hou Je Eenvoudig Vast Aan Elkaar

Dr. Michael LaitmanHet Licht werkt op onze wil die gelijk is aan Hem. Deze berekening van congruentie van de wil naar het Licht, is genaamd geloof. Als ik Kabbalistische bronnen lees met een puur egoïstisch verlangen en doel, hebben ze geen invloed op mij.

Het punt in het hart is een gebroken punt; het trekt een persoon naar spiritualiteit, maar alleen omdat hij zich slecht voelt. Hij verlangt nog niet voor het “Goed dat Goed doet”, voor geven en liefde. Zover, is hij gewoon niet tevreden met het aardse leven; De toekomst is donker en het leven heeft geen doel. Het voorziet enkel een egoïstische motivatie voor het zoeken naar spiritualiteit. Maar het Licht kan zo een verlangen niet beïnvloeden, zelfs niet van ver. Het werkt aan de wil in de berekening van het geloof hierin, dat is, het werkt alleen op mens verlangen voor geven.

Geloof wordt getest door een persoon zijn devotie aan het pad en doel. Men moet controleren hoe puur zijn intentie is om de kwaliteit van geven te verwerven. Geloof zelf, het onderdeel van geven, ontvangt een persoon van Boven als een beloning voor de gemaakte inspanningen. Wanneer waardig, dan zal de “nacht” eindigen en zal hij het “Licht van de dag” zien.

Als een persoon de Thora gebruikt voor zijn eigen egoïstische vervulling, wordt het voor hem de drank van de dood. Dit betekent dat hij niet alleen “spiritueel dood” is, maar gedrogeerd door dood, omdat hij denkt dat het een spiritueel leven is! Hij verheft zijn egoïsme zelfs hoger en kan niet geloven dat hij in misleiding leeft.

Kom uit in de waarheid: Als we alles samen doen ontvangt iedereen van alle andere, zodat men gemakkelijk het Omgevende Licht (Ohr Makif) kan eisen om op hem te werken – en het pad zal dan een prachtig avontuur voor hem worden. Hou je eenvoudig vast aan elkaar!

Als je alleen blijft groeit er onmiddellijk een muur om je heen. Als je verbindt met de anderen om samen te lopen, zal de muur onmiddellijk vallen en zal het zich spreiden in een wijde snelweg. Er is een muur of de snelweg. De keuze is in ieder moment onder vrienden te zijn of niet. Alles wordt gedaan door het Hogere Licht; we moeten alleen deze ene voorwaarde gehoorzamen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed