We Kunnen Alleen Samen Ontsnappen Uit Egypte

Don't Look for Love In This WorldEen vraag die ik ontving: Sprirituele verwezenlijking kan zowel individueel als algemeen zijn. Kan er ook een individuele en algemene exodus van Egypte zijn?

Mijn Antwoord: Volgens de spirituele wet – de wet van de Natuur – alles wat in het afzonderlijke gebeurt, gebeurt ook in het algemeen en andersom. In onze tijd, een individuele exodus van Egypte (exodus van egoïsme, de Machsom oversteken) is niet langer mogelijk; de exodus kan alleen maar algemeen.

De wetenschap van Kabbalah beschrijft het proces van exodus; De natie heeft de spirituele leiders, zoals Moses en Aaron, toch ontsnapt het van Egypte in zijn geheel. In andere woorden, door met elkaar te verbinden komen een groot aantal mensen uit de verbanning. Ze stijgen boven hun egoïsme speciaal door onderlinge verbondenheid, elkaar helpen en samen vluchten ze van Farao (onze ego). Dat is waarom specifiek disseminatie van de wetenschap van Kabbalah en door met elkaar te verbinden, ons verlossing kan brengen en ons uit Egypte kan halen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: