Wees Elk Moment Een Nieuwe Persoon

aboveHet is moeilijk om te voelen en te begrijpen wat een ziel is, toch vertellen de Kabbalisten ons dat een ziel een deel van de Schepper is, wat de eigenschap van schenking is. Als het verlangen om genot te ontvangen de vorm van schenking aanneemt, begint het te werken als een schenkend verlangen. Als resultaat voelt het de gelijkheid met de Schepper, alsof het een deel van is.

Elke keer dat we binnen een verandering voelen, hebben we een nieuwe en andere ziel. Gedurende elke onze handeling van het samengaan met het Licht, worden er vijf en twintig nieuwe Partzufim ofwel geboren. Hoe is het dus mogelijk om onszelf te identificeren in de spirituele wereld? In de materiële wereld identificeren we onszelf aan de hand van alles wat we op het moment als van onszelf waarnemen, zoals onze lichaamsdelen (armen, benen, hoofd e.d.) . Zolang we leven, zullen we hetzelfde lichaam behouden, vandaag en morgen, en de volgende dag en de dag daarna.

Echter, wat is “van ons” in de spirituele wereld? Wat blijft bij ons van de vorige toestand, als we constant nieuwe tien Sefirot ontvangen en een nieuwe diepte van het verlangen (Aviut), met nieuwe eigenschappen, een nieuw scherm en nieuw Licht? Is er iets dat overblijft zodat we kunnen voelen dat “wij” het zijn, die vooruitgaat en niet dat er een nieuwe ziel geboren wordt?

Het feit is dat je in de spiritualiteit, elke dag en elk moment een nieuwe persoon bent. NIets van het verleden blijft bij je. Het is tegenovergesteld aan ons materiële leven. In spiritualiteit wordt alles telkens vernieuwd, behalve het initiële punt in het hart.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: