We Zijn Een Nieuw Tijdperk Binnen Gegaan

newageEen vraag die ik gekregen heb: Als je de boeken van Baal HaSulam leest, dan kun je een echte behoefte aan spiritualiteit voelen, maar we hebben deze behoefte niet. Waarom is dit zo?

Mijn Antwoord: Hij smeekt erom omdat hij de echte situatie ziet en kent. Als een moeder weet dat haar kind ziek is, huilt ze van binnen uit, maar het kind voelt mogelijk nog geen pijn, en hij speelt door in zijn bedje. Hij heeft koorts en hij heeft geen idee dat het misschien door longontsteking komt of door een virus. De moeder weet het, maar het kind niet.

Als Baal HaSulam naar ons kijkt, huilt hij inderdaad, maar wij maken ons niet zo ernstig veel zorgen. We zijn dat soort persoon dat van een gebouw van tien verdiepingen valt, maar toch rustig blijft. “En hoe gaat het?” – vraagt iemand aan hem als hij de achtste verdieping voorbij gaat. “Voor nu goed!” – antwoordt hij.

En hij heeft gelijk – voor nu gaat het goed. Daarom moeten we de woorden van Baal HaSulam beschouwen als de mening van een arts: echter niet om ons bang te maken, maar om ons te stimuleren om onszelf te corrigeren. Correctie is het enige geneesmiddel voor onze ziekte. En ook al is het medicijn niet simpel, zal het niet alleen onze gezondheid herstellen, maar ons ook helpen om de perfectie te bereiken.

De wetenschap van Kabbalah is niet bedoeld om onze situatie in deze wereld te verbeteren: in tegendeel, we zullen hier nooit vrede hebben. De situaties die voor ons liggen zullen alleen gevaarlijker worden, totdat we begrijpen dat we de nodige correcties moeten verrichten. We zijn een nieuw tijdperk ingegaan, eentje waar de hele mensheid naar een hoger niveau zal stijgen. Maar er is een kracht die voor ons klaar ligt, namelijk “Meshiach”, die ons (Moshech) uit ons egoïstische verlangen naar het verlangen naar schenking om hoog trekt. We moeten deze kracht benutten.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed