De Eenheid Van De Tegenpolen Zal De Schepper Openbaren

Laitman_2009-11-06_Zohar_tv_8165_wEen vraag die ik heb gekregen: Is er zoiets als Schepper die collectief door de groep waargenomen wordt?

Mijn Antwoord: Er is sprake van persoonlijke, individuele verworvenheid en van groep verworvenheid. Op het moment bevinden we ons bij de fase van de persoonlijke verworvenheid en zijn we het niveau van groepsverworvenheid aan het proberen te bereiken. Hierin ligt de toekomst van de wereld, beginnende bij onze generatie en verder. De wetenschap wordt vandaag de dag geopenbaard, met name voor deze groepsverworvenheid door de hele wereld.

Dit is waarom we Het Boek van Zohar beginnen te bestuderen, dat geschreven werd door een groep en alleen geopenbaard kan worden door een groep. Je hebt deze verbinding tussen de mensen nodig, wat hetzelfde is als de verbinding die bestond bij de groep van Rabbi Shimon. De groep die dit boek geschreven heeft.

De wereld staat op de drempel van een nieuw tijdperk, een tijdperk waarin de onthulling collectief moet zijn. Tenslotte is de hele wereld essentieel één groep. Hetzelfde gebeurde na de uittocht uit Egypte, bij de Berg Sinaï. Er was sprake van grote haat (Sina in het Hebreeuws) tussen de mensen, maar er werd aan ze verteld: “Als je de Schepper niet nu verzoekt, zal deze haat tussen jullie je begraven”. Ondanks deze haat, werden ze een voorwaarde gegeven – om zich als één mens met één hart te verenigen. Maar dit is onmogelijk! We haten allen zoveel dat we het niet eens aan kunnen om ze aan te zien, zelfs als we met de dood bedreigd worden!

Het is onder deze voorwaarde dat het Hoogste Licht (de Schepper) geopenbaard wordt, waarbij deze twee tegenpolen bij elkaar worden gebracht – de diepte van het egoïstische verlangen van onderaf, het scherm van boven af en het Hoogste Licht dat in ze verblijft. Dit is het spirituele vat, de Kli.

We moeten naar een toestand komen, waar we aan de ene kant elkaar haten, en aan de andere kant, van de ander houden, en bovendien, vragen dat de kracht van schenking tussen ons geopenbaard wordt. Dit is wat er voor onze generatie in de petto zit. Vanaf hier gaat het proces in de richting van de globale vereniging, wat de reden is dat we Het Boek van Zohar beginnen te bestuderen.

We zijn er zonder twijfel klaar voor. Wat de rest van de wereld betreft – hopen we dat ze de kans zullen erkennen om het via een vredig pad te bereiken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed