Verlichten Van De Duisternis

What to Ask for At the Grave of a KabbalistEen vraag die ik heb ontvangen: Hoe voelt een persoon zich als hij correct vooruitgaat?

Mijn Antwoord: Hij moet zien dat hij voortdurend een dieper begrip krijgt van het materiaal en dat de Kabbalistische tekst die hij leest praten over kwaliteiten die hij innerlijk onderscheid.

Zelfs als hij nog niet de spirituele wereld heeft onthuld, heeft hij al een gevoelig innerlijk systeem, waarin hij een reactie voelt op wat hij leest in het boek. Het is alsof zijn innerlijke ruimte van bedoelingen en sensaties zich verruimen. Dit gebeurt omdat we in een staat van verhulling zijn. Het Omringende Licht beïnvloed ons en stelt onze ondeugden bloot. Dan zien we dat al onze verlangens voor onszelf zijn, de enige van wie we houden!

Een persoon ontdekt dan een innerlijke ruimte waar hij verschillende verschijnselen en reacties waarneemt naar aanleiding van Kabbalistische teksten. Zelf als deze ruimte nog steeds één is van verhulling, het is dan zelfs zo dat de persoon waarneemt dat hij in verhulling is! De fasen van verhulling moeten we waarnemen als stappen (graden).

Ik loop op een pad en kan niets zien aan de rechter- en linkerkant, zelfs geen stap voorruit. Er is veel waar ik niets van af weet, ik weet niet eens de volgende stap. Kan ik een stap voorruit maken of zal ik vallen?

Toch voel ik dat er een innerlijke ruimte is waarin ik diverse kwaliteiten en reacties onthul. Zelfs als ik me in de duisternis bevind is het niet zo donker dat ik niets kan onderscheiden. In feite ontvang ik verschillende indrukken hiervan, soms meer en soms minder.

Het Licht dat op mij schijnt bepaalt of de duisternis – mijn verzet tegen geven aan anderen – sterker of zwakker lijkt. Dus men moet deze plaats innerlijk vinden en begrijpen wat de ware betekenis is van “misdaad” en “zonde”. Ze hebben alleen betrekking op de houding naar anderen toe. Dit wordt de donkere plaatst waarin ik de duisternis herken.

De duisternis is het ontbreken van een verbinding met anderen. Het is als een elektrische circuit waar de koppelingen tussen de elementen zijn gebroken en hierdoor niet kan doorstromen. Als we echt verlangen naar verbinding dan doen we het licht aan!!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed