Het Omkeren Van Verborgenheid Naar Onthulling

what2520to2520ask2520for2520at2520the2520grave2520ofWe bevinden ons in de eeuwige wereld ook op dit moment. We handelen al in die wereld maar de resultaten van onze acties worden nog niet aan ons onthuld tijdens de verborgen periode. Wij zijn echter binnen de verbinding tussen de zielen, de gemeenschappelijke Kli van de oneindige wereld.

De verborgenheid heeft alleen betrekking tot ons. Hoewel we ons in deze wereld bevinden zijn we al in de oneindige wereld maar we voelen het alleen aan via de vijf zintuigen, er zijn werelden en lagen die deze verborgenheid veroorzaken.

De oneindige wereld die we binnen ons zelf zien word onze wereld genoemd. Tijdens de periode van de voorbereiding werken we op onthulling van deze camouflage zogenaamd onze wereld. Wij willen verbinding, correctie en onthulling, maar daar zijn wij niet toe in staat.

Echter wanneer onze inspanningen hun volle omvang bereiken, maken zij een pleidooi. Een persoon eist van het Licht om van boven te komen en hem te corrigeren, die dan een staat onthuld waar hij eerder heeft bestaan. Het is alsof iemand een gloeilamp inschakelt of een klein kaarsje aansteekt in een grote ruimte, en dan al ziet de persoon dezelfde staat, dezelfde oneindige wereld.

Dus je handelt in dezelfde wereld, met dezelfde kracht en verlangens, maar op een niveau dat je in staat bent om hier mee om te gaan, en dan zal er geleidelijk meer aan je onthuld worden.
Je verhoogt je verlangens en gaat door met het werken hiermee. Niets dat bestond verdwijnt. Je verovert iedere keer meer kracht en zo boek je vooruitgang.

Openbaring is een staat waarin je vorige camouflage je niet in de weg staat. Je bent in staat te werken binnen de camouflage en dit noemt men openbaring. Je krijgt zoveel kracht dat je kunt oriënteren in dezelfde camouflage ondanks dat het er is. Dus als je hiermee om kunt gaan betekent het dat je er bovenuit gestegen bent.

Vervolgens onthul je een nog hogere moeilijkheidsgraad waarvan je eveneens een correctie kunt afdwingen. Hoe hoger je de ladder beklimt hoe groter de camouflage wordt. Het enige verschil is dat na de eerste trede die we machsom noemen, je al begrijpt hoe je boven deze camouflage moet uitstijgen, er mee te werken en te accepteren.

Het is immers verboden de camouflage te verwerpen, anders zou er kortsluiting tussen het Licht en het verlangen ontstaan.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: The Catch-22 Of Our Correction
Laitman.com Post: How To Move From Darkness Into Light
Laitman.com Post: To Pray Means To Reveal The Quality Of Love And Bestowal Inside You
Baal HaSulam Article: “The Creator’s Concealment and Revelation”
Shamati #4: “What Is the Reason for the Heaviness One Feels when Annulling before the Creator in the Work”
Spiritual Search: “Justifying Actions of the Creator”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed