Ons Geluk Zegent De Schepper

woman3Twee vragen die ik ontving over gelukkig zijn en Kabbalah als wetenschap:

Vraag: Zouden Kabbalisten altijd gelukkig moeten zijn?

Mijn antwoord: Als een persoon zich miserabel voelt dan vervloekt hij de Schepper. Dit heeft alleen te maken met het gevoel in zijn hart en niet met de woorden die hij uitspreekt. Als een persoon gelukkig is dan zegent hij de Schepper, zonder woorden en zonder hem zelfs aan te spreken.

Vraag: U beweert dat Kabbalah en wetenschap is. Persoonlijk ben ik dol op wetenschap; het is een van mijn favoriete onderwerpen. Ik ben tevens gefascineerd door de wijsheid van de Kabbalah. Ik weet dat er voorwaarden zijn voordat een studie wordt gezien als wetenschap en niet als pseudowetenschap. Een van die voorwaarden is dat de studie vervalst kan worden (het tegendeel bewezen) Dus eerlijkheidhalve, is er een manier om Kabbalah te vervalsen?

Mijn Antwoord: Kabbalah wordt door middel van de originele bronnen bestudeerd zoals Het Boek van Zohar en onderwezen door leraren zoals de ARI, Ramchal, Baal HaSulam of door leraren die hun kennis van een grote Kabbalist van de vorige generatie hebben ontvangen, de rest hangt af van de student.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: The Recipe To Happiness
Laitman.com Post: The One True Science That Can Reveal The World
Shamati #103: “Whose Heart Makes Him Willing”
Attaining The Worlds Beyond: “Advancing Toward Altruistic Pleasure”
What The Bleep!? Quantum Physics Meets Kabbalah
Kabbalah As Compared With Other Sciences

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed