Je Moet Niet Rommelen Met De Balans In De Natuur!

liveEen vraag die ontving: Het is bekend dat we maar 2% van ons brein gebruiken. Kunnen we stellen dat spirituele ontwikkeling ons in staat zal stellen het ongebruikte deel van onze hersenen te gebruiken?

Mijn Antwoord: 2% is meer dan voldoende voor deze wereld. Wat is het doel van de overgebleven 98%? De functie van dit “overmatige” volume is spirituele vooruitgang, dit betekent de ontwikkeling, van de ziel en de perceptie van de Hoogste Wereld. Ditzelfde principe wordt op dit moment duidelijk aan de mensheid.

Enkel 2% van de wereldpopulatie is nodig om zorg te dragen voor de behoeften van de gehele mensheid. Wat zou de andere 98% moeten doen? Waarom werden ze gecreëerd door de Natuur?

Dit is een zeer alarmerende indicator. Want de Natuur functioneert onder invloed van de Wet van Balans. Als bepaalde dieren achterblijven zonder mogelijkheden voor overleving, oftewel omdat zij zich overmatig hebben voortgeplant oftewel door ze simpelweg geen bedoeling meer hebben dan worden ze overbodig.

Hierdoor behoudt de natuur haar balans. Wij zijn ook een deel van de natuur en wij naderen zo’n situatie.
Desalniettemin bestaan we op het menselijk niveau en hebben we deze 98% van de mensheid nodig om de spirituele correctie te volbrengen, net zoals een groter deel van het menselijke brein nodig is voor de spirituele ontwikkeling. Het probleem is dat die 2% van de mensheid die voor zichzelf kan zorgen en voor de rest van de mensheid, niet de mogelijkheid heeft zichzelf te corrigeren.

Dit is omdat het grootste kwaad in een klein aantal mensen in geconcentreerd, Het deel kwaad in ieder persoon is enorm en de correctie is daarom onmogelijk. Dit is waarom al het kwaad gecreëerd door de Hoogste Kracht is verdeeld over 7 miljard mensen en ieder verantwoordelijk is voor de correctie van zijn eigen kleine deel. Dat is de enige manier waarop correctie gerealiseerd kan worden.

We worden op dit moment geconfronteerd met een enorme dreiging. Het dringt voor de mensheid om het egoïsme te corrigeren, niet omwille van de spirituele ontwikkeling maar voor zelfhandhaving. Alleen dan zal het bestaan van zo’n groot aantal mensen gerechtvaardigd zijn.

Omvangrijke calamiteiten liggen voor ons als we niet beginnen met de zelfcorrectie. Het menselijke egoïsme is door de geschiedenis heen gegroeid maar nu bevinden we ons opgesloten binnen het algemene systeem van de Natuur. We zijn een integraal deel ervan geworden en er is geen mogelijkheid om haar wetten van balans door geven en liefde te omzeilen binnen ons uitvergrote egoïsme. In zijn eigen rol weet de Natuur geen andere manier om zichzelf in balans te brengen dan door de vernietiging van de “overbodige” delen (die delen die de wetten niet vervullen).

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Hebben Geen Overschot Nodig In De Toekomstige Samenleving
Laitman.nl Artikel: Eenheid – De Kracht Van Verlossing

Engelstalig:
Laitman.com Post: Laitman.com Post: Hope For Peace
From Chaos to Harmony: Chapter 5. “Obeying Nature’s Law. Changing Our Attitude Toward Others Brings All of Nature into Balance”
Talks: Article “The Bond (Arvut)”. Talk 4

One Comment

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: Je Moet Niet Rommelen Met De Balans In De Natuur! […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed