In De Spirituele Wereld Leren Leven

laitman_2008_3173Als we onze kinderen op een goed leven willen voorbereiden, leren we ze hoe ze “vooruit” kunnen komen in deze wereld. Om dit voor elkaar te krijgen, brengen we veel jaren door met het onderwijzen van het kind, waarbij we zijn oefeningen steeds moeilijker maken. We hopen dat de opvoeding die we hem geven, hem zal voorbereiden op het leven in de wereld die hij blootlegt.

Dit is precies hoe de Schepper ons behandelt: Hij vraagt van ons dat we door een voorbereidingsperiode heen gaan voordat we de spirituele wereld binnen gaan. We hebben een beperkte tijd om door deze voorbereiding te gaan, en we hebben geen keus – binnen dit tijdsbestek moeten we leren hoe we in een integrale wereld moeten leven, in een universele en verenigde natuur – de Hoogste Wereld.

Des sneller we begrijpen wat er van ons vereist wordt, des te sneller zullen we ermee instemmen om heropgeleid te worden, en des te minder we zullen lijden. Dit komt doordat het lijden afkomstig is van de druk van de krachten die ons dwingen om te veranderen. Door met de Schepper in te stemmen, zullen we bewust, vrijwillig en plezierig kunnen veranderen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Our Desires Are Cleansed by Suffering
Laitman.com Post: If You Want to Be Corrected, Find Someone to Teach You How
Laitman.com Post: We Can Change Everything for the Better at Any Moment
Baal HaSulam Article: “The Essence of Religion and Its Purpose”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed