Hoe Kabbalah Te Combineren Met De Universiteit, Christelijke Geloof En Internet Studie

laitman_2009-03_7958Vragen die ik ontvangen heb over verlangens, internet studie en het Christelijke geloof:

Vraag: Ik ben pas zesentwintig en ik studeer aan de universiteit in Berlijn, en ik sta onder veel druk. Onlangs heb ik gemerkt dat mijn verlangens beginnen af te nemen. Soms heb ik nergens interesse in. Hoe kunt u dit verklaren?

Mijn Antwoord: Veel mensen ontwikkelen deze houding ten aanzien van het leven. Ik heb simpel advies voor jou: deel jezelf op in twee delen – het deel dat aan de universiteit studeert, en het ander deel dat Kabbalah in je vrije tijd studeert. Laat je niet beïnvloeden door je stemmingswisselingen en je verlangens, maar alleen door je rationele verstand. En als je het niet aan kunt, hou op met Kabbalah te studeren. Je zult het later kunnen vervolgen.

Vraag: Ik lees uw blog al ongeveer een jaar. Ik woon ver weg en ik kan alleen maar via het internet studeren, en ik kan het niet betalen om naar de Congressen toe te gaan. Is het genoeg om Kabbalah via het internet te studeren?

Mijn Antwoord: Ja!

Vraag: Mijn broer, die groot gebracht is in een Christelijke omgeving, gelooft in de Christelijke Messias, en hij probeert me zover te krijgen om terug te gaan naar het Christendom. Ik begrijp zijn motivatie omdat ik zelf ook Christelijk opgevoed ben en ik dacht vroeger op dezelfde manier. Ik wil geen ruzie met hem maken, aangezien deze discussies nergens naar toe gaan, maar ik voel wel dat ik er iets op moet antwoorden.

Mijn Antwoord: Kabbalah is niet tegen het geloof – je kunt alles geloven wat je wilt. Kabbalah is een wetenschap over het deel van de wereld dat op het moment verborgen voor ons is. Het wordt aan een persoon geopenbaard als de persoon uit zijn egoïstische gedachten over zichzelf komt en altruïstische gedachten ontwikkelt over anderen. Dit is alles. Spreekt dit het Christendom of een ander geloof tegen?

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Advies voor Beginners

Engelstalig:
Laitman.com Post: Who Can I Talk to About Kabbalah?
Laitman.com Post: Religion Is a Cultural Tradition, Kabbalah Is the Method of Correction
Article: “The Need for Learning Kabbalah”
Baal HaSulam Article: “Disclosing a Portion, Covering Two”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed