De Mensheid Gaat Een Nieuw Stadium In

criticalEen vraag die ik ontvangen heb: Je met anderen willen verenigen wegens persoonlijk gewin, is een egoïstisch verlangen. Hoe verschilt dit van egoïstische liefde?

Mijn Antwoord: Het verschilt door iemands begrip van het feit dat we in een globale, onderling verbonden wereld leven, waarin iedereen van iedereen anders afhankelijk is, en dat wij allen binnen in een verenigd netwerk bestaan.

In het verleden, leefden we volgens de kapitalistische wet van winstoogmerk, waar iemands inkomen afhankelijk was op iemands vermogen om anderen te gebruiken, van ze te stelen en ze op andere manieren te bedriegen. Sommige van ons deden dit openlijk, terwijl anderen het onopvallend deden. Echter werkt deze wet niet meer. Nu moet je voor dezelfde mensen zorgen, die je in het verleden uitgebuit hebt. Je zult alleen opbrengst oogsten indien het met anderen ook goed gaat.

Het is niet makkelijk om te beseffen dat we allen in één boot zitten, en dat iedereen die op het individuele niveau de ander schaadt, in feite iedereen schaadt. Als we dit eenmaal beseft hebben, zullen we wederzijdse garantie binnengaan, ook al zal het nog steeds gebaseerd zijn op egoïstische berekeningen. Desondanks, zullen de mensen als ze zich met elkaar verenigen, ook al is het op een egoïstische manier, de invloed van de spirituele kracht (het Licht) beginnen te voelen, binnen in deze onvrijwillige verbinding.

Ze zullen dan beginnen te beseffen dat deze vereniging iets hogers bevat, dan de materiële voordelen die zij nastreven – en dan zullen de mensen deze hogere vervulling nastreven.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Kabbalah Today Article: Globalization 101

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed