We Hebben Geen Overschot Nodig In De Toekomstige Samenleving

ventureEen vraag die ik ontvangen heb: Toen u de beginselen van correctie aan het uitleggen was, zei u dat een organisatie alleen het minimum dient te houden, dat nodig is voor de instandhouding, en verdere winst over moet maken naar een gezamenlijke rekening die aan iedereen toe zou behoren. Deze rekening zou heel veel geld cumuleren. Maar waar zou dit geld voor gebruikt moeten worden?

Mijn Antwoord: Door gebruik te maken van deze benadering, zal de wereld balans met de Natuur verkrijgen, omdat het niet meer zal consumeren dan het nodig heeft, en het zal geen overschot van de Natuur nemen. Alles wat er overblijft, zal vervuld zijn door spiritualiteit. Dit betekent dat de persoon zijn vrije tijd zal hebben, een goed salaris, een auto etc. En bovendien, zal hij juiste relaties hebben met andere mensen en de hele Natuur – zijn levenloze, vegetatieve en dierlijke niveau. Om deze reden zal hij niet in staat zijn om de ecologische balans van de natuur te verstoren. Ten aanzien van andere mensen, zou hij alleen dat consumeren wat hij voor een normaal leven nodig heeft en ten aanzien van de hele Natuur, zou de hele mensheid hetzelfde doen.

Als je in evenwicht bent met de Natuur, dan zullen er geen ecologische afwijkingen zijn. Gezondheidsproblemen zullen ook ophouden te bestaan – zowel die, die naar ons van de binnenkant komen, dit wil zeggen van het dierlijke niveau, als die problemen die van de externe invloeden komen. Aangezien mensen in balans zullen zijn, zal er geen overschot zijn, aangezien er niets extra zou overblijven. Als iedereen dat consumeert wat voor zijn bestaan nodig is, hoeven we geen 20 uur per dag te werken, waarbij we de natuur verontreinigen en we zullen niet het probleem kennen van het niet weten wat we met het overschot moeten doen. We zullen simpelweg geen overschot hebben.

Iedereen zal zijn leven op een rechtvaardige manier leiden, waarbij hij niets voor zichzelf zal willen. Als ik alle benodigdheden heb en mijn geest houdt zich bezig met spiritualiteit, dan zal ik in de spirituele wereld zitten en hiervan genieten. Maar in het verleden, genoot ik alleen van de 10 kg vlees die ik in mijn vrieskast had zitten! Overschot is alleen nodig zolang niet iedereen alle benodigdheden heeft. Maar als iedereen alles heeft wat hij nodig heeft, dan zullen we niets anders van de Natuur vragen. Als de mensheid zich al één persoon verenigt, zal het met de Natuur omgaan alleen op basis van benodigdheden.

Dit is hoe een Kabbalist handelt: hij consumeert alles wat hij nodig heeft voor zijn fysieke bestaan en wijdt de rest toe aan zijn spirituele werk. In feite is dit het enige wat hem vervult. We moeten 8-10 uur per dag werken, alleen zolang er mensen in nood zijn. En als er niemand in nood zit, is het niet nodig om zoveel uur te werken. Hoe veel zullen mensen werken? Dit zal door de behoefte bepaald worden. En hoe zal de behoefte bepaald worden? Mensen zullen het bepalen volgens hun gevoel van balans.

Op deze manier, zal de wereld balans bereiken, en ook de wereldbevolking zal balans bereiken. We begrijpen gewoon niet wat balans is. Het is als “het paard” (het wezen) zich samen met “de ridder” voortbeweegt en er geen spanning of verschil tussen ze is.

Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “Eén Grondregel” op 08.03.2009.

icon for podpress  Watch the Lesson, “One Precept, ” [53:26m]: | Download
icon for podpress  Listen to the Lesson, “One Precept, ” [53:26m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed