Banken Zouden Niet Naar Wens Geld Mogen Maken

laitman_2009-03_4166Nieuws Commentaar (van The Guardian): Geld voor niets“. Banken zouden opslagplaatsen moeten zijn voor ons rijkdom – en niet toegestaan zijn om naar wens geld te drukken. We moeten monetaire hervorming serieus nemen.

Niets in het lange persbericht suggereert dat de G20 bereid is, om zich bezig te houden met de onderliggende oorzaken voor de financiële crisis. Opperste reden is het diep gebrekkige mechanisme waarmee geld gecreëerd wordt.

Herman Daly heeft onlangs het volgende geschreven: “Ik zou zeker 100% reserve vereisten voor de banken verdedigen (dit wordt bovendien geleidelijk bereikt). Alle banken moeten financiële tussenpersonen zijn die het geld van de depositeurs uitlenen, en geen motoren om geld te scheppen uit het niets, en het tegen rente uit te lenen.”

Daly’s argumenten voor de beweging richting van een eerlijke, duurzame en stabiele staatseconomie geeft een uitvoerige oplossing voor de huidige crisis.

Geldvoorraad bestaat voor slechts 3% uit contanten. De rest bestaat alleen als data in de elektronische boekhouding van de banken.

Als banken naar wens elektronisch geld kunnen creëren met behulp van het proces van het gefragmenteerd reservebankieren, waarom zou dan een democratisch verantwoordelijke centrale overheid niet hetzelfde doen? … centrale banken moeten de hoeveelheid van het nieuw niet-contant geld vaststellen. Onder hun stelsel, moet de centrale bank het nieuwe geld aan de overheid uitlenen als publieke rijksmiddelen, die dan in verkeer gebracht zouden moeten worden.

Bryan Gould heeft gezegd: “Alleen de overheden hebben het vermogen en de plicht om het brede belang te dienen” – als het op monetaire kwesties aankomt.

Het doel van het monetaire beleid moet zijn om te garanderen dat het voorraad van geld op een accurate wijze de hoeveelheid van het echte rijkdom, dat in de economie gecreëerd wordt, weerspiegelt. Het dient voldoende te zijn om fonds te verschaffen voor nieuwe investeringen in echte ondernemingen, om de economie draaiende te houden.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Financiële Crisis – Een Analyse
Laitman.nl Artikel: Een Wereld Zonder Geld
Laitman.nl Artikel: Wat Is De Beste Zet Om Je Geld Te Sparen In Tijden Van Crisis

Engelstalig:
Laitman.com Post: Unity for the Right Purpose Can Stabilize the Banking System

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed