Elk Van Ons Kan De Wereld Veranderen Met Onze Gedachten

where-do-our-thoughts-ideas-and-dreams-come-fromEen vraag die ik ontvangen heb: U zegt, dat als we de correctie niet bereiken, er sprake zal zijn van hongersnood. Dit is duidelijk op het wereldwijde niveau. Wat kan een gewone persoon echter doen? Wat kan hij in praktijk toepassen, als hij de bijzondere mogelijkheden mist om de wereld te veranderen?

Mijn Antwoord: Men beïnvloedt de wereld het meest met zijn gedachten, aangezien alles “verhelderd wordt in de gedachte”. Onze verbinding gebeurt niet middels elektrische draden of het internet, de geluidsgolven van onze stem, het beeld op het computerscherm of zelfs door persoonlijk contact. De hele verbinding tussen ons vindt plaats binnenin onze verlangens.

De Schepper heeft niets anders geschapen dan dit verlangen. We nemen verschillende niveaus van de ontwikkeling van het verlangen waar als zijnde de materie van deze wereld – levenloze, vegetatieve, en dierlijke materie, in de vorm van gassen, vloeistoffen, vaste stoffen en plasma. Maar dit is alleen onze verbeelding. We verbeelden ons dat we in tijd, beweging en ruimte bestaan.

Echter zijn deze dingen niet echt – het is alleen de wijze waarop de werkelijkheid weergegeven wordt in onze ongecorrigeerde verlangens. Echter, voorbij aan dit zichtbare beeld van de werkelijkheid, is het verlangen de werkende kracht. Daarom, bestaat elke persoon, ongeacht hoe ver verwijderd hij is van anderen, binnen in dit systeem en beïnvloedt iedereen erin met zijn verlangen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Entire Universe Is One Material (or One Blanket, According to Dustin Hoffman)
Laitman.com Post: The Reality We Feel Is Like a Dream
Laitman.com Post: Scientists Find New Use for the Power of Thought
Kabbalah Today Article: Floating in a Sea of Information

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Elk Van Ons Kan De Wereld Veranderen Met Onze Gedachten Laitman.nl Artikel: De Gedachte Is De Krachtigste Kracht In De […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed