De Grondwet Van Verspreiding Van Kabbalah

The Constitution of DisseminationVragen die ik ontving over de manier waarop Kabbalah verspreid moet worden:

Vraag: Ik beleefde een moeilijke tijd door problemen in mijn carrière, mijn zaak, in geldzaken enzovoort. Toch ben ik niet gestopt met het werken aan mijn spirituele ontwikkeling; ik heb me er zelfs nog intensiever op gericht.. Ik wilde Kabbalah met anderen delen en hen enthousiast maken. Omdat mensen wisten wat er in mijn dagelijkse leven speelde, glimlachten ze erom of braken ze het gesprek snel af. Ik denk dat ik Kabbalah hierdoor in diskrediet heb gebracht. Zijn er regels voor het verspreiden van Kabbalah?

Mijn Antwoord: Een correcte verspreiding is:

  1. Algemeen – onpersoonlijk, discreet, niet dwingend. Dit betreft situaties waarin je aan een vreemde een krant geeft, of een stukje informatie over een website of televisieprogramma, zonder dat hij zich op welke manier dan ook gedwongen voelt.
  2. Persoonlijk – alleen wanneer iemand er specifiek naar vraagt of duidelijke signalen geeft dat het noodzakelijk voor hem is (zoals een depressie, vragen naar de betekenis van het leven en dergelijke, er vanuit gaande dat dit echt zijn eigen vragen zijn en geen reacties op jouw hints).

Iedere andere vorm van verspreiding is schadelijk voor jou en voor anderen. Als iemand naar de betekenis van het leven vraagt en als dit een oprechte vraag is (dus een vraag waarvoor het antwoord het bereiken van de Bron van Leven, de Schepper vereist) dan zal hij Kabbalah vinden met zijn “zesde zintuig”, ongeacht waar hij leeft, welke taal hij spreekt en welk medium beschikbaar is. Door de verspreiding van Kabbalah (het publiceren van Kabbalistisch materiaal in verschillende talen, gratis of zo goedkoop mogelijk) willen we dit contact tussen Kabbalah en degenen die het nodig hebben, versnellen en vergemakkelijken.

Vraag: Ik wil iets gaan studeren dat ik kan gebruiken om Kabbalah te verspreiden. Wat zou het beste zijn om te leren zodat ik mijn tijd niet verdoe? Iedereen heeft zijn unieke kwaliteiten die hij zou moeten realiseren en richten op het doel. Hoe kan ik ontdekken wat mijn specifieke kwaliteiten zijn?

Mijn Antwoord: Je zou alle vormen van verspreiding moeten uitproberen: transcriptie van teksten, teksten bewerken, vertalen, artikelen schrijven om te printen of voor internet, korte overzichten maken van artikelen, met fotomateriaal werken, bewerken en creëren van videomateriaal, synchroon vertalen, computerprogramma’s bewerken en creëren enzovoort – de lijst is eindeloos.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Disseminate Kabbalah on the Internet, But First Find Out How
Laitman.com Post: When In Doubt, Disseminate
Kabbalah Today Article: Time to Act
Baal HaSulam Article: Messiah’s Horn
icon for podpress  Film [03:03m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed