De Formule Voor Succes: Zorg Voor Je Behoeften En Al Je Relaties Met De Hele Wereld

kabbalah-for-everybodyTegenwoordig wordt er een nieuwe wet in de wereld geopenbaard – die van iedereen onderlinge verbondenheid. Wij, echter, leren over deze wet door het tegen te gaan, door weerstand te bieden aan samenzijn. We werden eerst verdeeld om te leren over de eenheid, door gebruik te maken van voorbeelden van gescheidenheid en het afwijzen van eenheid. Anders zullen we niets begrijpen. Het Licht wordt alleen in contrast met de duisternis geopenbaard.

Dit is waarom we tegenwoordig het feit haten dat onze integratie en onderlinge verbondenheid onthuld worden. We willen dit niet, en ieder wenst zichzelf van anderen af te schermen. Bovendien wordt dit verlangen alleen groter met tijd. We lopen het gevaar om nog egoistischer te worden, zelfs tot het punt van het Nazisme. Het enige wat ons hiervoor kan behouden is een uitleg, die ons zal laten zien dat onze totale onderlinge verbondenheid de nieuwe wet is.

Iedereen zal zich willen afscheiden. Iedereen denkt: “Er zijn zoveel problemen, die mijn kant op komen. Wat zal ik eten? Misschien moet ik wat dingen wegzetten voor een slechtere tijd”. En terwijl mensen voor deze behoeftes moeten zorgen, moeten ze tegelijkertijd beseffen dat ze hun relaties met de hele wereld moeten corrigeren. Het is mogelijk om allebei tegelijkertijd te doen.

We moeten vertrouwd raken met de wet van onze totale, wederzijdse verbinding – de wet van de “Wederzijdse Garantie”. Tegenwoordig ontdekken we dat deze wet op ons van toepassing is. We zullen door “zeven jaar van hongersnood in Egypte” moeten gaan, om te beseffen dat ons egoïsme kwaad is, en dan zullen we in staat zijn om “uit Egypte te komen” – om boven ons egoïsme uit te stijgen en in harmonie te zijn.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Why Isn’t Spirituality Attained Individually, but Through Mutual Guarantee?
Laitman.com Post: “Love Your Neighbor” Is the Condition Nature Has Set for Us
Laitman.com Post: We Have Gone Through Thousands of Years of Suffering to Reach Just One Conclusion
Laitman.com Post: All of Humanity Is Now Coming Out of Egypt

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Formule Voor Succes: Zorg Voor Je Behoeften En Al Je Relaties Met De Hele Wer… Laitman.nl Artikel: Het Hele Universum Is Eén Materiaal (Of Eén Deken, Volgens Dustin Hoffman) […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed