We Kunnen De Schepper Niet Tevreden Stellen Tot We Absoluut Genot Verwerven

it-all-comes-back-to-youEen vraag die ik ontvangen heb: Ik hoor vaak dat het nutteloos is om de ontvangst van onze stoffelijke genietingen te beperken, aangezien dit onze spirituele staat niet beïnvloedt. Dit klinkt als een toestemming om alles te doen waar je zin in hebt. Als dit waar is, waarom zendt de Schepper ons het gevoel van spijt, zelfhaat, walging of schuld als we deelnemen aan bepaalde soorten genot? Wat als deze genietingen als normaal beschouwd worden in onze samenleving, waardoor we het zelf ooit ook goedkeurden om er deel aan te nemen? Waarom moeten we onze definitie van goed en kwaad veranderen als de stoffelijke handelingen er niet toe doen?

Mijn Antwoord: Je spreekt jezelf tegen. De Schepper is de bron van al het genot, en om deze reden is Zijn doel voor het scheppen van alle schepsels, om ze te verrukken. Totdat we dit verwerven, tot we het absolute genot verwerven, zullen we niet in staat zijn om Hem tevreden te stellen! Ga door met het lezen van Kabbalistische boeken en je zal dit uitvogelen!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Over Genot En Lijden
Laitman.com Post: Preface to the Science of Kabbalah. Items 10-12
Interview With the Future: Part 1 – “A Science to Understand Reality-The Power of A Directed Desire”
Attaining the Worlds Beyond: “The Path of the Kabbalah” 
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 4: The Force of Development and the Meaning of Suffering [25:04m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed