De Tijd Is Gekomen Om Onszelf Te Upgraden

from-our-world-to-the-vurtual-world-to-the-upper-worldSoms gaat mijn computer kapot en bel ik experts om het te repareren. Zij komen langs en beginnen uit te leggen dat ik mijn harde schijf dien te vervangen, een of ander programma moet installeren, en dat de computer geïnfecteerd is door een virus en dat soort dingen. Ik begrijp hier niks van. Ik zie alleen het externe plaatje, terwijl zij over een intern beeld praten.

Gisteren stond er een stuk in de krant over het aantal ontslagen hier in Israël, en in de rest van de wereld, over de problemen waar de wereld nu mee te maken heeft, en die nog voor ons liggen, en dat niemand een einde aan deze problemen ziet komen. Dit proces is voor niemand duidelijk, en het is onmogelijk om te berekenen omdat er geen “formule” voor bestaat.

Dit is de externe kant van dingen. Maar wat betreft de binnenkant, als je zulke problemen bij een computer zou tegenkomen, zou je een monteur bellen en tegen hem zeggen: “Maak alles in orde”. En zo is het hierbij ook: je kijkt naar de crisis vanuit het standpunt van een doorsnee mens, die naar een computerscherm kijkt en zegt: “Hier zijn we aan het inkrimpen, daar hebben we andere problemen, we moeten er iets aan doen”. Maar als de experts komen, zullen ze uitleggen dat we dienen te upgraden door de onderdelen en de software te vernieuwen. Dan zal het beeld verbeteren. En jij zegt: “Ik weet hier niks over. Ik wil alleen dat dit probleem van het scherm verdwijnt.”

Nou, dat is onmogelijk. We moeten erachter komen welke veranderingen binnen in het systeem plaats moeten vinden, en dan zal de buitenkant ook hersteld worden. Onze wereld is aan het veranderen. Tot nu toe hebben we geleefd, geld verdiend, en gewassen geoogst onder bepaalde omstandigheden van onze samenleving. Nu echter moeten we om ons dagelijks brood te kunnen verdienen, moderniseren, verbeteren en rekening houden met de huidige natuurlijke voorwaarden, die complexer zijn.

Er wordt je een beter salaris beloofd, en het is je niet toegestaan om het oude, lagere salaris te houden. Wat er gebeurt is modernisering, en de Natuur dwingt ons om eraan deel te nemen.

Om planten te kunnen kweken, houden we rekening met alle parameters die in de Natuur bestaan, maar om een mens te kweken, is er maar één voorwaarde: ons met anderen verbinden. We moeten leren hoe we dit moeten doen, en dan zullen we gecorrigeerd zijn. We zullen beter worden en de wereld zal ook veranderen. De voorwaarden zijn eenvoudig. De Natuur onthult nu een gebrek aan de juiste verbinding tussen de mensen. Iedereen beïnvloedt elkaar, maar we beïnvloeden elkaar op een negatieve manier. En dit moet gecorrigeerd worden. Er is hier niks moeilijks aan.

(Uit de les over Baal HaSulam’s artikel “Eén Grondregel” op 05.03.2009)

Verwante Materialen:
icon for podpress  Bekijk de Les, [58:17m]: | Download
icon for podpress  Luister naar de Les, [58:17m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed