Hoe Is Geneeskunde Handel Geworden?

The Olympic Games Should Be Played Like Giveaway CheckersDit is een analyse van onze ziektekostenverzekering door Dr. Angelov uit Boston, VS (een arts, en lid van Bnei Baruch):

Over de moderne ziektekostenverzekering: 35% van het stimulus pakket, dat bedoeld is om de VS-economie te prikkelen, gaat naar de medische industrie. Want toen de crisis begon, stegen de verzekeringstarieven en begonnen mensen geld te besparen op geneesmiddelen en artsbezoeken. Wat betreft de werklozen, zij verloren hun hele ziektekostenverzekering. De overheid probeert de situatie te redden door dezelfde principes te gebruiken, die in eerste instantie de medische industrie in een crisis hebben gebracht: het verschuiven van fondsen om het ego te verheffen, wat de enige reden voor de crisis is.

Wat bedoel ik hiermee? De motivatie om meer geld te verdienen is belangrijker geworden dan de juiste verhoudingen tussen de arts en patiënt. Moderne geneeskunde is gestaafd op het winstprincipe. Het gaat er niet om hoe effectief zij is, maar hoeveel winst zij oplevert. Daardoor is er geen vertrouwen tussen de arts en de patiënt. De patiënt verdenkt de arts ervan dat hij meer geld aan hem wil verdienen, in plaats van hem te genezen, en de arts is er bang voor om aangeklaagd te worden wegens medische fouten, omdat de patiënt van de fouten van de arts wil profiteren. Daarom is het principe van de moderne ziektekostenverzekering gebaseerd op winst, in plaats dat zij het geneesmiddel is voor de patiënt. Alles is zo opgezet dat de mensen de verzekering betalen, maar die nooit zullen gebruiken.

Zo werkte de ziektekostenverzekering in oude tijden: Ongeveer 4.000 jaar geleden, in China, maakte de genezer elke ochtend zijn ronde in het dorp. Er werd een vaas geplaatst bij de ingang van elk huis. Hij graaide erin en haalde er een muntje uit. Als het muntje erin zat, betekende dit dat iedereen in het huis gezond was. Als er geen munt in de vaas zat, betekende dit dat er iemand ziek was. Dus de genezer ging dan naar binnen om de zieke persoon naar zijn beste kunnen te behandelen. Zo werden de kruiden, naalden en andere medische benodigdheden betaald door de munt die niet in de vaas gestopt werd.

In zijn vrije tijd, ging de genezer langs andere huizen, om zich ervan te vergewissen dat het dieet en de levensstijl van de mensen gezond waren. Een ieder die niet akkoord ging met de regels van de verzekering, als hij bijvoorbeeld te lui was om elke ochtend zijn oefeningen te doen, werd uitgesloten uit de dagelijkse rondes van de genezer.

Dus dit principe van ziektekostenverzekering was het tegenovergestelde van dat van tegenwoordig. Mensen betaalden geld om anderen gezond te kunnen houden, en de persoon die ziek was hoefde niet te betalen.

Mijn Commentaar: Het is duidelijk dat we al het mogelijke moeten doen om geneeskunde geen handel meer te laten zijn. De eerste en voornaamste zorg van de artsen moet zijn dat hun patiënten gezond worden, en niet dat hun patiënten zo lang mogelijk ziek blijven!

In de oudheid, was het egoïsme van de mensen erg beperkt, en om deze reden was de ziektekostenverzekering die toegepast werd in het oude China, mogelijk in een klein dorpje. Maar nu hebben we te maken met een globaal probleem, en mensen hebben een enorm ego. De enige manier om onder deze omstandigheden een correct medisch systeem op te zetten, is door het egoïsme van de mensen te corrigeren, zodat iedereen zou willen dat de ander gezond is, net zoals in één familie.

De crisis zal ons laten zien hoe onderling afhankelijk we allen zijn. Daarna zullen we een ziektekostenverzekering opzetten die de mensheid echt zal baten.

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Hoe Is Geneeskunde Handel Geworden? Laitman.nl Artikel: Kunnen We De Ziektes Die Ons Treffen […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed