Een Kabbalah Proefschrift Is Anders Dan Alle Andere Proefschriften

Een vraag die ik ontvangen heb: Ik heb net gelezen hoe u in staat was uw proefschrift over Kabbalah te verdedigen, door tegen iets te schrijven waarin u gelooft. Dit is een interessante strategie. Ik ben nu mijn doctorstitel Pedagogiek aan het halen aan de Walden Universiteit, en na vier jaar ben ik eindelijk in contact gekomen met een begeleider die begrijpt wat mijn doel is met het behalen van dit doctoraal; ik kan nu mijn onderzoek in de Pedagogiek doen door het ontwerpen van het programma: “Metafysisch Onderwijs: met Nadruk op de studie van Kabbalah”. Het is fijn om te weten dat u ons op dit pad van pedagogisch streven wil steunen en als ik uw hulp nodig heb, hoop ik dat u mij die ook zult geven. Ik moet zeggen dat uw boeken, artikelen en websites ons veel helpen.

Mijn Antwoord: In dit geval heiligt het doel de middelen. Een doctorstitel geeft iemand de mogelijkheid om op universiteiten les te geven over authentieke Kabbalah.

Het heeft mij ook lange tijd gekost om iemand te vinden die mijn proefschrift wilde begeleiden, en ik moest toen toch nog dingen volgens zijn aanwijzingen “corrigeren”. Het is mogelijk dat ook jij bepaalde “correcties” moet aanbrengen omdat je academische begeleider dat wil. Maar het heeft geen zin om dat proces onnodig te rekken, aangezien de proefschriften toch in een archief begraven zullen worden. Kabbalah is waarschijnlijk het enige gebied, waarop de student die een graad wenst te behalen, meer begrijpt dan zijn academische begeleider.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Where to Defend a Dissertation on Kabbalah
Laitman.com Post: First Become a Scientist, and Then You Can Speak Against Science
Laitman.com Post: The Irrationality of Kabbalah
The Path of Kabbalah: “About the Study”
Baal HaSulam Article: “Time to Act”
Baal HaSulam Article: “Messiah’s Horn” 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed