De Crisis Is Systematisch En Globaal

wordsNieuwsrapportage (uit Marketwire): Mondiale Economische Smelting: Systematische Schok“. De huidige economische crisis is systematisch en mondiaal. Consumenten optimisme is gedaald overal ter wereld, geen enkele regio is onaangetast… Voorkomende markten – hiervoor de robuuste beschermengelen van het mondiale consumenten vertrouwen -laten ook een vlotte daling in het optimisme zien. Bijvoorbeeld in China, een geregistreerde 42% daling van het optimisme van 2007 tot 2008… Als reactie op de crisis, hebben de meeste consumenten wereldwijd al in hun familiebudget gesneden.

Mijn Commentaar: Omdat sommige politici het feit niet begrijpen dat onze wereld integraal is geworden zeggen zij dat “de crisis daar is en niet hier”. Inderdaad, de wereld is één geheel geworden, en vandaar, ongeacht van het ontwikkelingsniveau van een land (oftewel economisch, industrieel of anders), zal alles dat waar dan ook in de wereld gebeurt overal weerkaatsen. Daar bovenop kunnen we niet eens benoemen hoe krachtig dit zal gebeuren op verschillende plaatsen, omdat we niet de algehele ware structuur kennen van ieder land of natie in het algehele systeem van de Zielen.

De crisis is begonnen met een voor ons gemeenschappelijke verenigende factor – geld. Maar we zullen snel genoeg ontdekken dat we compleet onderling afhankelijk zijn in alle andere aspecten. Er is maar een enkel advies te geven aan iedereen, van regeringen tot de gewone burger: doe niets dat tegen de ander is, laat je trots varen, geef toe en help anderen. Op zijn minst zijn deze handelingen tegengesteld aan de crisis.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Het Jaar 2009 Is Onze Eigen Verantwoordelijkheid
Laitman.nl Artikel: Of Het Nu Amerika Of Andere Landen Betreft, De Crisis Is Er Een Van Wantrouwen
Kabbalah Today Article: Musings On the Financial Crisis 

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Crisis Is Systematisch En Globaal Laitman.nl Artikel: In De Moderne Tijd Is De Psychologische Steun Van Religie Niet Meer Genoeg […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed