Men Beseft Nu Dat De Amerikaanse Economie Aan Hebzucht Ten Onder Ging

Why Do We See Such a Diverse World?Nieuwsbericht (van BBC News):…veel managers konden de enorme verleiding van gemakkelijk verdiend geld niet weerstaan…En dus was het in Amerika, in het verleidelijk zicht van vele winstmogelijkheden op het gebied van hypotheken, en met weinig gevaar voor straf (zelfs met de waardering van raden van bestuur, analisten en aandeelhouders), gemakkelijk om te pakken wat voor de hand lag en om de consequenties op langere termijn te veronachtzamen….Het lijkt erop dat we als natie vergeten zijn dat het bereiken van de belangrijkste doelen tijd kost, en dat we door gebrek aan dit perspectief toe hebben gegeven aan wat neerkomt op afpersing en pluimstrijkerij…

Laten we hopen dat de nieuwe regering ons referentiekader kan veranderen en ons naar verder gelegen doelen kan leiden…Het aanprijzen van de verloren deugden van geduld en doorzettingsvermogen zou de nationale moraal geen kwaad doen.”

Mijn Commentaar: Dit laat zien dat mensen al bezig zijn de juiste conclusies te trekken over de reden van de crisis. Maar voorlopig worden die conclusies slechts getrokken op het materiële gebied, zonder begrip voor de echte reden voor de crisis – de mens te dwingen boven zijn egoïsme uit te stijgen en het doel dat hem door de Natuur is gesteld, te bereiken: gelijkvormigheid aan de Natuur/de Schepper (de eigenschap van geven en liefde). Daarbij zijn de mensen nog ver verwijderd van het begrip welke veranderingen nodig zijn in de opvoeding, de maatschappij, de industrie, de economie, en de financiën. Toch laat dit zien hoe snel het lijden “mensen verstandig maakt”.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Suffering Makes Us Start Thinking Correctly
Laitman.com Post: The Reason for Our Suffering, and the Alternative Path
Laitman.com Post: Our Future Security Depends on the Dissemination of the Wisdom of Kabbalah

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed