Amerika Krijgt De Schuld Van Ieders Lijden

our-i-is-outside-of-usIn het nieuws (uit The New York Times):Verlies aan banen bedreigt wereldwijd de stabiliteit“, dit zei Laurent Wauquiez, de Franse minister van arbeid. “Het nieuwe aspect (van deze crisis) is dat deze wereldwijd is.”

Wereldwijd zou het aantal verloren gegane banen door de recessie die in December 2007 in de Verenigde Staten begon, tegen het eind van 2009 het verbijsterende aantal van 50 miljoen bereiken, volgens de Internationale Werknemers Organisatie, een onderdeel van de Verenigde Naties.

Hoge werkloosheidscijfers, vooral onder jongere arbeiders, hebben tot protesten geleid in zo uiteenlopende landen als Letland, Chili, Griekenland, Bulgarije en IJsland, en zijn mede oorzaak aan stakingen in Engeland en Frankrijk.

In opkomende economieën zoals die van Oost-Europa, vreest men dat toenemende werkloosheid ertoe zal leiden dat men zich afwendt van de pro-Westerse politiek van de vrije markt, wat ten koste zal gaan van de wereldhandel…en wat de kans op protectionistische handelsoorlogen zal doen toenemen.

Mijn Commentaar: Hoe groot zullen de verliezen in de hele wereld zijn als gevolg van de huidige achteruitgang van de economie in de Verenigde Staten, en hoe lang het zal duren voordat de echo’s ervan in de hele wereld zullen klinken? Eerlijk gezegd, dat weten we niet, omdat het voor ons onmogelijk is om een wereldwijde crisis te begrijpen.

Angst en wanhoop zullen de politici en economen dwingen uit te zien naar nieuwe oplossingen voor het probleem. Maar ondertussen zal iedereen gewoon Amerika de schuld van alles geven, door te zeggen dat iedereen eronder lijdt dat Amerika hun producten niet koopt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Countries Are Starting a Global Trade War
Laitman.com Post: Social Revolts Are Another Symptom of the Global Crisis

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Amerika Krijgt De Schuld Van Ieders Lijden Laitman.nl Artikel: Stanley Fischer Over De Toekomst Van De Wereld […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed