Of Het Nu Amerika Of Andere Landen Betreft, De Crisis Is Er Een Van Wantrouwen

distrustNieuwsbericht (van CNSNews): “Waar ging het geld om hen te redden naar toe? Banken kunnen of willen het niet zeggen”. Nadat ze miljoenen hulp ontvingen van belastingbetalers in de VS, zeggen de grootste banken van dat land dat ze niet precies kunnen nagaan hoe ze dat geld gebruiken, oftewel ze weigeren eenvoudig om dat te bespreken…De Associated Press nam contact op met 21 banken die minstens 1 miljoen van de regering kregen, en stelden hen vier vragen: Hoeveel is er uitgegeven? Waaraan is het uitgegeven? Hoeveel ervan wordt in reserve gehouden en wat zijn de plannen voor de rest? Geen van de banken gaven precieze antwoorden…geen enkele bank gaf zelfs maar de meest basale boekhouding voor het geld van de federale regering… Garret, lid van het congres voor New Jersey, zei dat het land misschien nooit een duidelijk antwoord zal krijgen op de vraag waar de honderden miljoenen dollars gebleven zijn.

De Gazeta.ru bericht dat de situatie in Rusland vergelijkbaar is. President Vladimir Poetin zei dat de financiële sector vijf triljoen roebels aan hulp heeft ontvangen; maar het meeste ervan kwam nooit in de economie terecht.

Mijn Commentaar: Inderdaad, dit zijn de natuurlijke daden van ons egoïsme. De mensen die dit geld in handen krijgen, kunnen er geen afstand van doen. De oplossing is om onmiddellijk een heel ander systeem voor al onze interacties te scheppen. Dat moet beginnen met wereldwijde opvoeding en onderwijs. Maar tot het zover is moeten we een brede sociale regelgeving instellen, zoals Baal HaSulam aanbeveelt in zijn artikel “De Laatste Generatie” (waarmee hij bedoelt: de laatste egoïstische generatie).

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Present Crisis Is a Crisis of People’s Trust in the Egoistic System of Relationships
Laitman.com Post: What’s the Surest Bet to Save Your Money In Time of Crisis?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed